Irigare cu hidrofoare si Pompe Submersibile

Am cativa prieteni care se ocupa in timpul liber cu gradinaritul , irigatul cu hidrofoare si pompe submersibile  ,intretinerea diferitelor culturi, solarii si rasaduri. Amplasate strategic, in ses, gradinile par sa nu duca lipsa niciodata de mediul util, caldura, apa , aer… Odata , aflat in vizita la unul dintre acestia, mi-a prezentat cateva dintre culturile pe care le detinea, modul de exploatare, intretinere si recoltare. Pe langa rosii, castraveti, ardei , acesta isi ocupa mare parte din timp si cu cativa capsuni. Si stim cu totii ca aceasta planta este foarte pretentioasa in ceea ce priveste lipsa apei dar si excesul acesteia. irigarea pe care o aborda colegul meu era una din cele trei folosite in cazul acestui fruct : prin brazde, prin picurare, prin aspersiune

In cazul capsunilor, se foloseste cel mai des udarea prin aspersiune ( stropire ) care sa imite caderea stropilor de ploaie.

Aflu de la prietenul meu ca in aceasta ocupatie, fie iti dotezi efortul si lucrezi cu ce ai incropit din te miri ce ( insa rezultatele vor fi bineinteles cu slabe sanse de a fructifica munca depusa), fie iti dotezi terenul cu un sistem de irigare bine pus la punct , format dintr-o pompa submersibila, vana, debimetre si bineinteles, sursa de apa, puturi, fantani din care sa se poata colecta apa curata.

Ceea ce detinea prietenul meu era o pompa submersibila JAR  X85 cu care reusea sa atinga performantele unei irigari destul de temeinice. O pompa eficienta, cumparata si recomandata totodata de catre alti utilizatori , pentru ape curate, numai buna de intretinut partea de irigare la o gradina.

pompa submersibila JARx85

Ca si domeniu de utilizare, aceasta se foloseste la pomparea apei din puturi, fantani, diverse alimentari cu apa, si irigatii in mici sisteme de agricultura si horticultura.

Eficienta acestei pompe consta in dotarile pe care le detine :

Putere motor de 870 W

debitul de apa 1.7 m3/h

Inaltimea maxima de pompare – 85 m

presiune maxima- 4 bari

cablu de 15 m inclus

garantia de 2 ani

Poate functiona cu presostat, racord 5 cai, vas expansiune, racord antivibrant ( sistemul clasic)

Pompa este alcatuita din doua parti :

1. motor electric

2. pompa cu surub

Corpul pompei este din cauciuc, numarul maxim de porniri – opriri pe ora : 20 …

Nu stiu cat de mult conteaza pentru cei ca mine astfel de lucruri si informatii despre pompele submersibile de irigat. Insa pentru cei care vor sa faca din gradinarit un hobby sau chiar o afacere, va spun sigur ca sunt cei mai indreptatiti sa afle mult mai multe informatii despre felul in care pot sa-si amenajeze si sa-si intretina intr-un mod cat mai sigur spatiul de lucru printre recoltele care, fara o irigare corecta nu vor avea nici o sansa sa aduca profit.

In magazinul online de specialitate, se pot gasi diverse pompe submersibile din inox sau plastic, pompe tip hidrofor, pompe recirculare , furtunuri si alte accesorii utile in scopul irigarii, decolmatarii sau curatarii diferitelor bazine, puturi sau fantani.

Pe langa celelalte accesorii, unul dintre cele ce propun eficienta sunt rezervoarele de apa potabila, care dupa cum bine se stie prezinta o mare importanta atunci cand apa este pe terminate sau chiar lipsa pentru o perioada de timp.

In alta ordine de idei, pompele submersibile pentru ape curate sunt parte din accesoriile ideale in gradinarit, agricultura in general, prezinta o importanta deosebita in a folosi prezenta apei cat mai eficient pentru a imbunatati randamentul si calitatea produsului finit . Atata timp cat apa este prezenta intr-o afacere, este necesara folosirea sau dotarea cu diferite pompe, hidrofoare sau pur si simplu pompe de apa.

Related Post

One Comment on “Irigare cu hidrofoare si Pompe Submersibile

  • Salut, daca inca nu v-ati luat o pompa submersibila, va recomand sa va luati acum pentru ca e la super reducere! In special acest model Pompa submersibila apa curata, Technik 3SKM-100, 2600l/h, 750W, 5 bar. http://bit.ly/1KtjROh

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.