O lumina din trecut

Intotdeauna am fost frapat practic de lucrurile din trecut. Lucruri vechi pe care le gaseam in sertarul cu amintiri ale bunicilor sau parintilor. Chiar si fotografiile prezentau o urma de istorie, de emotie si amintiri pe care doar cei care le-au trait vor putea spune povestea lor.

Imi amintesc cu nostalgie despre galbenul invechit al fotografiilor, despre copertile scortoase si roase ale cartilor vechi pe care le rasfoiam usor, de parca nu as fi vrut sub nici o forma sa le rup sau deteriorez. Bunicii mei isi pastrau cu sfintenie acele lucruri si aveau mare grija sa fie impecabile.

Uneori , parca vad si acum masuta veche din lemn de nuc , pe care trona o rama foto , care incadra o poza a bunicului meu inainte de a pleca pe front. Cred ca sentimentul istoriei copleseste pe oricine  si iti doresti parca sa afli cat mai multe despre acea fotografie si rama care a fost cumparata atunci, expres pentru ea. 1

Urmaresc cu placere toate editiile festivalurilor si pieselor de comedie care au loc in orasul meu, in Vaslui din cadrul Festivalului de Umor ,, Constantin Tanase ,, . Gasesc interesante atat piesa cat  si recuzita care incearca sa readuca la viata personajele si modul de viata de pe timpul marelui Caragiale . Masutele de cafea , si locurile pe care troneaza acele veioze de stil vechi , corpuri de iluminat care ar avea efect chiar si astazi intr-o camera fara pretentii .

Unul dintre ideile pentru achizitionare  a unor astfel de decoratiuni pentru casa , este RetroBoutique.ro , unde cu siguranta oricine isi va aminti de vremurile de demult pline de nostalgii si amintiri…

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.