Tot ce trebuie sa stii inainte de a opta pentru sistemul de incalzire prin pardoseala

Spre deosebire de clasicele alternative de incalzire, sistemul de incalzire prin pardoseala reprezinta o metoda mult mai eficienta si eleganta pentru a incalzi orice tip de locuinta. A devenit rapid un sistem imbratisat de romani datorita confortului termic pe care-l induce, aerul propagandu-se de jos in sus pe o suprafata cat mai mare.

Ce trebuie sa stii inainte de a alege un astfel de sistem de incalzire pentru locuinta ta este ca incalzirea prin pardoseala este de doua tipuri – cea care foloseste agenti termici si cea care foloseste agenti electrici. Nu exista diferente prea mari intre cele doua – eficienta fiind aceeasi, datorita transmiterii caldurii prin tuburi sau cabluri direct la nivelul sapei de beton a pardoselii.

Sa vorbim mai pe larg despre eficienta sistemului de incalzire prin pardoseala

Ca in cazul oricarui sistem de incalzire, eficienta se afla in stransa legatura cu materialul care distribuie caldura. In cazul sistemului de incalzire prin pardoseala, totul depinde de materialul din care pardoseala este creata.

Daca vrei sa mergi la sigur din start, iti recomand sa optezi pentru pardoseala din placi ceramice, piata naturala, marmura, mozaic slefuit sau parchet laminat. De ce nu orice tip de parchet? Avand in vedere ca parchetul este confectionat din lemn, acest material natural, in cele mai multe din cazuri, isi schimba infatisarea daca este supus unor variatii termice.

Daca optezi pentru parchet laminat, nu uita sa verifici constant umiditatea: la instalare, aceasta trebuie sa fie cuprinsa intre 7% si 10%. Totodata, incazirea poate deveni dificiala daca pardoseala este acoperita de mochete sau covoare.

Avantajele cu care vine la pachet sistemul de incalzire prin pardoseala

Primul avantaj, pe care l-am enuntat si anterior, se refera la maniera in care caldura este distribuita, mai exact de jos in sus. In acest mod, fiecare colt din incapere este incalzit perfect – nu exista zone neincalzite precum se intampla in cazul camerelor care dispun de calorifere.

Atunci cand optezi pentru sistemul de incalzire prin pardoseala ce foloseste pe post de agent termic apa, trebuie sa stii ca acesta consuma foarte putina energie electrica pentru a functiona, deci factura ta lunara nu va fi una de speriat.

Sistemul de incalzire prin pardoseala este la randul sau o investitie – costisitoare sau nu. Totul ramane a fi comparat cu bugetul de care depinzi. Insa, avand in vedere ca te ajuta sa economisti bani pe care, in trecut, ii plateai pentru a achita facturile lunare, iti poti recupera suma de bani investita intr-un timp foarte scurt. Incalzirea prin pardoseala consuma cu pana la 30% mai putin fara de celelalte sisteme de incalzire, deci trebuie doar sa faci un calcul pentru a vedea in cat timp iti pot recupera banii de pe urma investitiei.

Sa vorbim putin si despre partea estetica. Sistemul de incalzire prin pardoseala nu intervine in niciun fel in design-ul dupa care este amenajata locuinta. Fiind montat sub pardoseala, nici nu poate fi sesizat, deci doar avantaje in acest sens.

Echipa Eco Drill Foraje, cu site-ul oficial https://ecodrillforaje.ro/, este cea care te poate ajuta cu montarea incalzirii prin pardoseala. Iti recomand sa isi legatura cu ei daca iti doresti ca totul sa se desfasoare conform asteptarilor tale.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.