Pardoselile tehnice: modul ideal de a imbina utilul cu placutul

Indiferent daca ne referim la propria noastra casa, sau la biroul in cadrul caruia ne desfasuram zi de zi activitatea profesionala, cu totii intampinam diverse probleme uzuale legate de spatiul respectiv. Care pot fi cele mai reprezentative astfel de probleme? Ei bine, nu putem sa nu mentionam aspectele legate de volumul cablurilor de alimentare care incarca negativ design-ul incaperii sau acele situatii in care realizarea unei inspectii este posibila doar prin spargerea podelei. Care este solutia ideala privind rezolvarea tuturor acestor probleme? Raspunsul la aceasta intrebare este dat de utilizarea de pardoseli tehnice.

Ce reprezinta pardoselile tehnice si care sunt principalele avantaje ale utilizarii lor?

In termeni generali, pardoselile tehnice reprezinta acele sisteme care sunt montate deasupra unei sape traditionale de ciment. Acestea sunt formate din panouri modulare (de dimensiuni 600×600 milimetri) alaturi de o structura de sustinere realizata din otel (aceasta este de tip reglabil). Aceste pardoseli tehnice sunt cel mai des utilizate in cadrul cladirilor de birouri, in cadrul diverselor sali de spectacole, a restaurantelor si lista poate continua, aratand diversitatea in ceea ce priveste utilitatea acestor sisteme.

Printre cele mai importante beneficii privind utilizarea acestor pardoseli tehnice mentionam:

  • Usurinta in montare (un mare avantaj din punctul de vedere al montarii acestor sisteme este strans legat de faptul ca sunt foarte simplu de extins sau sau de modificat)
  • Usurinta in ceea ce priveste mentenanta (diferit de cazul podelelor traditionale, mentenanta acestor sisteme nu mai presupune spargerea propriu-zisa a podelei, lasand in urma doar stricaciuni)
  • Organizarea intr-un mod mult mai simplist a incaperii (cel mai mare avantaj presupus de optarea pentru pardoseli tehnice este faptul ca vor putea fi montate si ascunse cablurile si conductele eficient)
  • Design deosebit (toate cablurile si conductele fiind mascate de pardoselile tehnice, aspectul incaperii va fi cu totul diferit, intr-un sens pozitiv)
  • Beneficierea de flexibilitate in ceea ce priveste viitoarele lucrari de reamenajare a spatiului respectiv
  • Eficienta din punctul de vedere al timpului de utilizare (imediat dupa instalare, aceste pardoseli pot fi utilizate)
  • Avantaje privind modul de securitate a muncii (pardoselile tehnice se bucura de calitati ignifuge si antiderapante. De asemenea mai dispun si de o serie de proprietati antialergice)
  • Avantaje financiare date prin reducerea costurilor de intretinere

Personal, am remarcat toate aceste aspecte legate de beneficiile unor astfel de sisteme. In cadrul biroului in care lucrez, curatenia incaperii este atribuita celor care isi desfasoara activitatea in acel spatiu, necesitand a fi realizata zilnic la finalizarea programului de lucru. Din acest punct de vedere, pot spune ca nu am mai fost incurcata de numeroasele cabluri care ma impiedicau sa pot curata gresia in mod eficient. Totodata, atunci cand s-a pus problema realizarii unei inspectii tehnice, responsabilii acestei operatiuni nu au mai spart placutele de gresie asa cum procedau inainte, acum pur si simplu au avut acces direct. In acest sens, activitatea noastra la birou nu a mai fost afectata sub nicio forma din cauza reparatiilor ce necesitau a fi efectuate.

Intrunind doar avantaje pentru beneficiari si reprezentand un raport optim intre pret si calitate, pardoselile tehnice vin ca o mana de ajutor pentru toti cei ce intampinau in trecut probleme cauzate de pardoselile traditionale.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.