Intrebuintarea optima a motoarelor electrice trifazate

Utilizate la scara larga, cu precadere in aplicatiile industriale, a motoarele electrice trifazate constituie o necesitate indispensabila in societatea curenta.

Cand vine vorba despre achizitii de acest tip – pentru ca in timp sunt supuse uzurii sau alti factori influenteaza randamentul asigurat si necesita inlocuire – Bmes este un reper din multiple motive. Iti pune la dispozitie in cadrul site-ul bmes.ro optiuni variate privind motoarelele electrice trifazate si nu numai. Te invit sa citesti mai departe pentru a afla cateva aspecte cu privire la oferta furnizorului, respectiv despre caracteristicile in care se pot incadra motoarele electrice de la bmes.ro.

Motoarele electrice trifazate – caracteristici si intrebuintare

Aceasta categorie cuprinde in portofoliul magazinului online modele produse de furnizori europeni, acestea prezentand performante variate. Pentru ca alegerea ta sa fie corecta si sa te bucuri de un randament optim al aplicatiei care are nevoie de acesta, trebuie sa ai in vedere specificatiile tehnice ale motorului care se va potrivi in cadrul acesteia.

In principiu, este recomandat sa te orientezi dupa tabelele structurate de pe site, in functie de grupa de turatii fata de care manifesti interes. Acestea pot fi de 3000, de 1500, de 1000 sau de 750 rpm dupa caz.

De asemenea, dupa necesitate poti solicita echipei de specialisti sa personalizezi motorul, desigur in masura in care iti este de folos. Poti avea in vedere in acest caz motoarele electrice cu 2 turatii si 2 puteri, dar si diverse tipuri de motoare speciale, motoare cu frane etc.

Important vizavi de o astfel de alegere este si care este dimensiunea motorului. Acesta trebuie sa se plieze perfect pe aplicatia careia este destinat. Optiuni privind dimensiunile disponibile in portofoliul bmes.ro sunt motoarele cu talpi B3, cu flansa mare B5, cu flansa mica B14, respectiv cele cu talpa si flansa B35. Mai multe informatii cu privire la acestea iti pot furniza specialistii.

In principiu, despre acest tip de motoare trebuie sa stii ca exista modele special concepute pentru aplicatii comune, dar  care prezinta caracteristici speciale. Spre exemplu gasesti la Bmes motoare pentru aplicatii grele, care prezinta fie functionare continua, fie un numar variabil de porniri in decursul unei ore, precum si motoare speciale pentru a functiona in zonele cu praf sau umiditate.

In functie de necesitate ai la dispozitie motoare pentru pornire directa cu tensiune de 400 V in conexiune stea, respectiv in conexiune triunghi, dar si pentru pornire stea/triunghi. De asemenea, poti solicita specialistilor mai multe detalii vizavi de asta.

Pentru o functionare de durata si sigura, dispozitivele dispun de carcasa de aluminiu, in special in cazul celor care au puterile pana in valoarea de 7.5 kW, dar la alegere poti opta si pentru fonta. Acesta din urma este potrivita pentru cele cu puteri de peste 11 kW.

Daca este cazul, specialistii Bmes pot realiza si motoare electrice trifazate cu termisoni PTC in bobinaj, in acest standard fiind vorba despre puteri de peste 11 kW.

Pentru a avea insa siguranta ca ceea ce alegi se pliaza perfect pe nevoile tale, acceseaza site-ul https://bmes.ro/, analizeaza ofertele si solicita specialistilor consultanta.

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.