Folosirea si intretinerea unei pompe submersibile de calitate

Toti stim care este avantajul unei pompe submersibile , ajutorul pe care il putem avea prin utilizarea acesteia. Multi dintre utilizatori tind sa le foloseasca in principal pentru alimentarea cu apa a locuintelor sau pentru intretinerea si irigarea diferitelor gradini sau spatii … Montate la un mijloc natural de alimentare cu apa, fantana, bazin, cacestea sunt practic un ajutor de nepretuit intr-o gospodarie.

Undeva , la un km de blocul meu, pe un ses, un prieten are o gradina micuta, de vara , unde isi omoara pe timpul verii mare parte a timpului liber . Isi sapase o groapa micuta pentru a avea apa tot timpul, panza freatica pe ses fiind la un nivel destul de inalt , asa ca asta nu era o problema . In cateva ore , groapa era plina si nu mai trebuia decat sa ia o galeata pentru a iriga cultura. Insa de la un timp, toate astea i se pareau din ce in ce mai greu de facut, probleme cu spatele, irigatul la fiecare rand cu galeata din ce in ce mai obositor.  Un vecin de gradina a venit cu o idee . O pompa submersibila , un hidrofor i-ar fi putut ajuta pe amandoi. La zece metri de gradinile lor era o locuinta . Dupa o discutie cu proprietarul , au cazut de comun acord sa-i plateasca acestuia un anumit procent din consumul de curent , in cazul in care vor gasi pompa potrivita .

Montata in groapa cu apa, cu un furtun pentru irigare , ar fi fost cireasa de pe tort . Intamplator mi-a povestit despre ideea lui si m-a rugat sa imi arunc un ochi pe magazinele de profil pentru a gasi o varianta mai acceptabila pentru pompa submersibila .

Dupa cateva cautari pe siteurile de profil , am gasit ShopEinstal. Aici am gasit o gama destul de variata si avantajoasa de pompe submersibile si hidrofoare .  Acum imi aduc aminte ca  despre ShopEinstal , mai auzisem , insa nu am avut ocazia pana atunci sa vad domeniul de activitate .

electropompa hidrofor

Ideea este ca au gasit pompa hidrofor dorita , si-au realizat visul gradinaresc in mare parte si totul parea sa mearga ca pe roate. Insa odata cu folosirea acesteia , trebuie sa detii si cateva idei de intretinere pentru o functionare cat mai apreciabila.

 
  • Pompa se va lega la o conducta fixa sau intr-o pozitie stationara legata la un furtun flexibil .
  • Nu se va suspenda niciodata pompa de cablul de alimentare sau conducta de deversare fara un suport adecvat sub ea
  • Fundul putului trebuie mentinut curat si curatat la intervale de timp
  • Deconectarea de la retea inainte de a efectua orice operatie de intretinere
  • Toate particulele fibroase care s-au acumulat in carcasa pompei trebuie indepartate cu ajutorul unui jet de apa 

Chiar daca pe piata sunt diferite oferte care mai de care mai avantajoase , parerea mea si a celor care au folosit produsele de la Shop-Einstal.ro , este ca ca pompele submersibile de calitate se gasesc intr-un singur magazin. Pentru relatii, idei sau mai multe informatii aici .

udatul in gradina

Related Post

2 Comments on “Folosirea si intretinerea unei pompe submersibile de calitate

  • In cazul pe care il descrii, intr-adevar, pompa submersibila este adevarata comoara. Rezolva toate probleme de utilizare curenta a apei. Dar tot necesita intretinerea sursei de apa. In cazul acesta, groapa cu apa. Nu de alta dar dupa un timp se pot infiltra impuritati care sa afecteze pompa, chiar s-o blocheze.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.