Criterii in functie de care sa achizitionezi contoare apa multijet

Contorul de apa este un dispozitiv care se gaseste in orice locuinta care este conectata la un sistem centralizat de apa. Acest dispozitiv este utilizat pentru a masura cantitatea de apa consumata astfel incat sa fie stiut care este suma de bani care trebuie platita de fiecare consumator in parte. In momentul de fata de pe piata de profil pot fi achizitionate doua tipuri de apometre, si anume: apometru multijet si apometru monojet. Avand in vedere ca apometrul multijet este cel mai utilizat tip de apometru dar si pentru ca acesta ofera cele mai multe avantaje, in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre criteriile care trebuie avute in vedere in momentul achizitionarii unor contoare apa multijet.

contoare

Criterii de care trebuie sa tii cont pentru a putea achizitiona un apometru de calitate

Cateva dintre cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti achizitionarea unui apometru de apa multijet sunt urmatoarele:

– Tipul de instalatie in care se doreste utilizarea apometrului. In functie de acest detaliu pot fi achizitionate apometre pentru apa rece si apometre pentru apa calda.

– Materialul din care este confectionat. Acest detaliu este foarte important pentru ca in functie de acest detaliu se stabileste durata de utilizare a acestui dispzoitiv. Pentru ca aceasta durata sa fie cat mai mare este necesar ca materialul din care este construit apometrul sa fie de cea mai buna calitate si sa fie un material rezistent la factorii care pot pune in pericol integritatea unui apometru. Aliajele metalice sunt de obicei alegerea cea mai populara in ceea ce priveste materialul din care este confectionat apometrul insa si otelul inoxidabil este o alegere foarte buna. Ba chiar este o alegere mai buna decat aliajul metalic pentru ca otelul inoxidabil ofera un nivel de rezistenta mult mai ridicat.

– Daca apometrul este achizitionat la pachet impreuna cu accesoriile necesare conectarii dispozitivului la instalatia de apa. Exista situatii cand accesoriile necesare conectarii apometrului la instalatia de apa nu sunt achizitionate la pachet cu apometrul motiv pentru care este nevoie de achizitionarea separata a acestora. Pentru a nu fi nevoit sa faci doua achizitii atentie la acest detaliu atunci cand achizitionezi apometre.

– Apometrul trebuie sa fie insotit de un certificat care atesta faptul ca respectivul apometru este omologat de catre autoritatile competente pentru a putea fi utilizat in masurarea consumului de apa. Acest detaliu este extrem de important pentru ca fara acest certificat nu vei putea utiliza apometrul, chiar daca acesta este proaspat achizitionat.

– Gradul de protectie al apometrului. Desi asupra apometrului nu trebuie sa fie exercitate socuri mecanice exista situatii cand acesta este lovit in mod accidental. Pentru ca loviturile accidentale sa nu afecteze buna functionare a apometrului este necesar ca acesta sa fie prevazut cu un capac de protectie.

– Firma producatoare este un alt detaliu care trebuie obligatoriu avut in vedere. Pe piata de profil exista foarte multe modele de apometre pentru apa insa nu toate sunt de cea mai buna calitate. Ca in cazul oricarui alt produs, si in cazul apometrelor exista modele care sunt de proasta calitate. Pentru a nu achizitiona un astfel de produs, alege doar dintre modelele produse de catre firme celebre in acest domeniu de activitate.

– Nu in ultimul rand, magazinul din care achizitionezi apometrul este un alt detaliu care trebuie avut in vedere. Pentru a putea realiza o achizitie cat mai eficienta din punct de vedere a raportului pret – calitate alege sa achizitionezi apometre doar din magazinele care ofera acest produs la un pret cat mai mic dar la un nivel calitativ cat mai ridicat.

Incalzire-sanitare.ro, magazinul online care comercializeaza apometre apa la un raport pret calitate imbatabil
Daca tot am mentionat faptul ca trebuie sa fii atent la magazinul din care faci achizitia trebuie sa fac si o recomandare in acest sens, nu-i asa? Incalzire-sanitare.ro este magazinul online care comercializeaza la cel mai bun raport pret calitate apometre pentru apa. Accesand acest magazin online vei avea posibilitatea de a achizitiona un apometru pentru apa care respecta intocmai sfaturile prezentate in cadrul acestui articol.

Concluzii

Apometrul este una dintre cele mai importante piese aflate in componenta unei instalatii de apa, aceasta avand rolul de a monitoriza consumul de apa. Pentru ca aceasta monitorizare sa fie cat mai exacta este necesar ca apometrul sa functioneze cat mai bine.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.