Zambeste liber cu o dantura perfecta

Amandoi isi fac aparitia pe usa restaurantului si sunt condusi de catre ospatarul de serviciu la masa inchiriata in prealabil de cu o seara inainte. Si-au propus sa ia cina impreuna, doar ei doi, ce sareau putin de varsta a doua, spre a treia .. Nimic special pana acum, insa la un moment dat, chelnerul le-a adus acel menu, recomandandu-le cate ceva, dupa priceperea sa si atitudinea cuvenita unor astfel de clienti.

Tot ce am putut sa observ a fost perfectiunea cu care zambeau si nu se sfiau nicidecum sa rada, ba chiar puteam sa remarc acea minunata dantura, care pentru ei,  la acea varsta mi s-a parut una destul de convingatoare si naturala.

Eram oarecum frustrat. Ma uitam la acei oameni si incercam sa fac o comparatie intre dentitia mea de ”oarecum mai tanar” si acei domni, el si ea, carora nu le putea pune piedica nici un preparat din cele servite pana atunci. Stiu ca nu e frumos sa te uiti in gura oamenilor, insa exista cineva care o poate face chiar cu acordul nostru, a pacientilor.

Din acel moment am decis sa continui cu un tratament al dintilor, o analiza mai amanuntita si de ce nu, pentru un implant dentar, care de ce nu, sa fie chiar perfect. Am trecut de mult timp de acea cunoscuta frica sau fobie de dentist, asa ca unele ”operatiuni” care sunt orecum mai dureroase, nu mai prezinta interes maxim.

Ce implica de fapt un implant dentar? Este un este o intervenție chirurgicală, prin care se inserează, pe arcada dentară, o rădăcină artificială, sub forma unei piese din titan. Daca va intrebati cum si daca doare, ei bine, trebuie sa stiti ca in urma anesteziei, se inlatura orice urma de durere, jena sau alte fobii.

Nu pot spune ca merg chiar cu pieptul inainte, insa gandul care ar trebui sa ne incurajeze pe multi dintre noi, ar fi, pe langa aspectul danturii, modul in care mestecam alimentele. Spun asta deoarece am intalnit multi oameni care inghit mancarea mai nemestecata, datorita lipsei dintilor. Si asta nu face altceva decat sa implice actiuni nocive asupra organismului, boli de stomac, digestie greoaie, Astfel, inclin sa cred ca unul din factorii cei mai importanti in sanatatea noastra este fara indoiala sanatatea dintilor, danturii.

Si mai apoi, ar trebui sa ne gandim la alte moduri de estetica a corpului. Apropo’s de estetic, chiar si dintilor ar trebui sa le acordam acest lucru, indiferent ca sunt cei naturali sau cei cu care ne pricopsim in urma unor interventii la medicul stomatolog. Exista solutii pentru acel zambet perfect, pentru albirea dintilor, pentru a putea evita acele penibile momente in care suntem expusi la discutii si situatii cand trebuie sa scapam cate un zambet mai mult sau mai putin larg…

In ceea ce priveste albirea dintilor, aceasta poate fi datorata (aviz consumatorilor) in multe cazuri consumului de cafea, fumatului, medicamente, etc. Bineinteles si neingrijirea constanta a danturii poate fi unul dintre factorii importanti pentru care dintii nu mai arata ca de obicei. Asa ca singura cale de a reda dintilor acea stralucire, este albirea acestora realizata in cabinetele specializate.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.