De ce liftingul facial si chirurgia plastica, in general, sunt importante si pentru psihic nu numai pentru aspect

Exista o serie de probleme pentru care oamenii aleg sa apeleze la chirurgia estetica. Fie ca este vorba de a remedia o afectiune sau pur si simplu de a imbunatati aspectul unei persoane, chirurgia plastica a crescut in popularitate de-a lungul anilor din mai multe motive. Acum, un nou studiu sugereaza ca oamenii ar putea opta pentru o interventie chirurgicala estetica care vizeaza o cerstere a increderii in propria persoana si, deci, pentru un psihic echilibrat.

Cercetarile publicate in Clinical Psychological Science raporteaza ca pacientii care apeleaza la diferite interventii ar putea experimenta mai multa fericire, un sentiment mai mare de satisfactie si o mai mare stima de sine. Multe persoane gandesc in momentul in care apeleaza la o astfel de procedura de infrumusetare prin intermediul chirurgiei ca „Toate problemele vor fi rezolvate”, „Voi fi o persoana complet noua” si „Vreau sa dezvolt mai mult incredere in propria persoana.”

Pacientii care au apelat la chirurgia estetica, dupa o procedura de gen, au fost vizibil mai fericiti si au prezentat mai multa incredere. Una din procedurile cele mai cerute este cea legata de estetica feteti. Exista mai multe tipuri in aceasta categorie. Se poate apela la un lifting facial, la blefaroplastie, otoplastie, rinoplastie si multe altele. De exemplu, la clinica Dr. Calu puteti intalni cele mai populare proceduri cosmetice pentru chirurgia faciala. Aveti detalii chiar aici: https://www.drcalu.com/interventii-chirurgicale/chirurgie-faciala. In clinica se efectueaz si alte operarii estetice pentru diferite parti ale corpului.

Atunci cand cineva incearca sa-si imbunatateasca aspectul sau sa corecteze orice cusur fizic, va cauta deseori o interventie chirurgicala care sa i se potriveasca. Cum spuneam mai sus, prin chirurgia plastica, oamenii au posibilitatea de a arata mai bine si de a-si imbunatati starea de spirit. In majoritatea cazurilor, chirurgia plastica poate imbunatati simtitor stima de sine a multor persoane. Dupa ce au efectuat o interventie chirurgicala de acest tip, oamenii vor avea adesea rezultate pozitive, cum ar fi imbunatatirea modului in care isi vad propriul aspect fizic si restabilirea unui aspect mai tanar. Cei care apeleaza la chirurgia plastica au si oportunitatea de a fi mai activi social. Rezultatul chirurgiei plastice poate imbunatati starea de spirit a unei persoane, permitandu-i, de asemenea, sa-si imbunatateasca performanta in munca. Prin urmare, efectuarea unei interventii chirurgicale plastice are o serie de efecte pozitive asupra vietii unei persoane.

Unul dintre primele moduri in care chirurgia plastica ajuta la imbunatatirea respectului de sine este prin a permite individului sa isi imbunatateasca propria opinie despre aspect. Intrucat chirurgia plastica poate imbunatati aspectul unei persoane, individul poate vedea rezultatele si va incepe sa creada ca arata mai bine. Drept urmare, aceste persoane isi vor reconstrui increderea si pot fi mai motivate sa isi traiasca viata la maxim. Cu o opinie imbunatatita despre aspectul lor, o serie de oameni vor fi motivati sa devina mai sociabili, sa functioneze mai bine la locul de munca si, de asemenea, se vor stradui sa atinga obiective ambitioase. Prin urmare, chirurgia plastica va avea adesea un efect complex asupra psihicului unei persoane, ceea ce duce la alte efecte pozitive in viata de zi cu zi.

Un alt mod in care chirurgia plastica imbunatateste respectul de sine al unei persoane este prin a le permite sa scape de orice cusur nedorit. Chirurgia plastica este adesea folosita pentru a reduce sau elimina deformarile, cusururile si desfigurarea, in cazuri grave. Prin eliminarea unor defecte, oamenii vor fi in masura sa se simta mai bine cu ei insisi si nu vor mai trebui sa-si faca griji pentru unele caracteristici inestetice ale aspectului lor fizic. Efectuarea unei interventii chirurgicale plastice poate ajuta la imbunatatirea modului in care o persoana gandeste despre sine, permitandu-i sa scape de tot ceea ce cred ca le va modifica aspectul intr-un mod negativ.

Atunci cand se efectueaza o interventie chirurgicala estetica, persoanele vor putea sa-si imbunatateasca stima de sine, deoarece aceasta ajuta la restabilirea unui aspect tineresc. Cu ajutorul unei interventii chirurgicale plastice, o persoana poate elimina lucruri precum ridurile de pe fata. Drept urmare, va parea mai tanara.

Cei care apeleaza la proceduri estetice vor putea sa-si imbunatateasca stima de sine motivandu-i sa fie mai sociabili. Cand va simtiti bine cu dvs., veti fi mai motivati sa intalniti oameni noi si sa deveniti mai activi in cercurile sociale. Acest lucru ii poate permite unei persoane sa-si imbunatateasca aspectul si apoi sa capete incredere in ea. Cu o stima de sine imbunatatita, indivizii vor fi convinsi ca pot fi populari. Drept urmare, ei vor fi apoi mai inclinati sa iasa, sa intalneasca oameni si sa isi faca prieteni.

Pe langa imbunatatirea aspectului, persoanele care apeleaza la chirurgia plastica isi pot imbunatati performanta in munca. Cu o stima de sine imbunatatita, oamenii vor fi mai concentrati pe meseria lor si vor avea sanse mai mari de a excela. Acestia vor avea mai multe sanse sa creada ca pot lua proiecte dificile si le vor putea finaliza in timp util. Persoanele vor avea, de asemenea, mai multe sanse sa isi asume pozitii de conducere si apoi sa aduca contributii mai valoroase

Da, chirurgia plastica, fie ca vorbim de lifting facial sau orice alta procedura, este ceva benefic pentru psihic.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.