Ce aleg – scaun sau fotoliu de masaj?

La momentul actual exista o multime de persoane care confunda fotoliul de masaj cu scaunul de masaj sau care cred, pur si simplu, ca este vorba despre unul si acelasi lucru. Din acest motiv iti voi dezvalui in randurile urmatoare care sunt asemanarile, respectiv diferentele dintre cele doua echipamente si explicatiile menite sa spulbere orice nelamurire legata de acestea.

Despre scaunele de masaj

Acestea au aparut pe piata in anii ’80, insa in Romania sunt un un concept realtiv nou, fiind lansate abia la inceputul anilor 2000. Din acest motiv, piata scaunelor de masaj continua sa se dezvolte, interesul producatorilor fiind acela de a raspunde cat mai eficient nevoilor oamenilor atunci cand se afla la shopping, la munca sau chiar acasa.

Scaunele de masaj au dimensiuni mai mari decat cele conventionale, insa sunt mai mici decat fotoliile. Ele au o forma ergonomica menita sa imbunatateasca pozitia spatelui, fiind dotate cu o functie de vibratie cu grade de intensitate diferite ce ofera senzatia de masaj.

Aceste scaune de masaj sunt folosite cel mai adesea in cadrul birourilor, pentru a incuraja angajatii sa adopte o pozitie corecta la birou, evitand astfel aparitia durerilor de spate si a tensiunii musculare.

Fata de un fotoliu masaj, scaunul de masaj este prevazut cu o serie de functii care ofera beneficiarului posibilitatea de a desfasura si alte activitati in timp ce se bucura de un masaj de relaxare. Pe langa masajul executat in zona spatelui, scaunul de masaj  poate oferi si masaj la picioare.

Ce aduce suplimentar fotoliul de masaj?

Odata cu evolutia tehnologiei, si-au facut aparitia pe piata si fotoliile de masaj. Acestea sunt echipamente profesionale eficiente care actioneaza la nivelul muschilor, eliminand tensiunea acumulata. Pe langa faptul ca ofera relaxare, fotoliile de masaj induc o stare de bine utilizatorului.

Intrucat este mai complex din punct de vedere tehnologic decat un scaun de masaj, fotoliul de masaj poate relaxa fiecare grupa de muschi, din cap pana in picioare, inclusiv talpile si mainile. Acesta actioneaza asupra gambelor, spatelui, picioarelor, mainilor, talpilor, cefei, deci asupra intregului corp.

Daca un scaun de masaj permite persoanei sa se miste, fotoliul de masaj impune atat repaos fizic, cat si mental. Acesta poate lua locul unui maseur profesionist si iti poate oferi tipul de masaj pe care il doresti, de la cel de relaxare la cel in scop terapeutic. Unele modele cu functii performante pot oferi si masaje personalizate, in functie de starea de moment. Tehnicile de masare sunt diferite, putand alege intre rolling, tapping, shiatsu sau chiar combinatii intre acestea.

Alte functii suplimentare se pot referi la posibilitatea de a asculta muzica preferata conectand smartphone-ul la fotoliu, scanarea corporala, masajul cu aer, incalzirea in scaun, efectuarea setarilor direct de pe mobil, iar lista poate astfel continua.

Odata evidentiate deosebirile dintre scaunele si fotoliile de masaj, vei fi pe deplin informat atunci cand te decizi sa investesti in unul dintre oricare aceste aparate. Pentru mai multe detalii despre avantajele oferite de fotoliile de masaj, acceseaza site-ul masatto.ro.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.