Misiunea Olympus pentru Adevaratii Invingatori

Olympus sustine pentru a doua oara consecutiv sportivii care participa la Jocurile Paralimpice de la Rio, si redirectioneaza catre Comitetul Paralimpic cate 50 bani cu fiecare sticla promotionala cu lapte de consum Olympus cumparata.

Sub egida Olympus, Sustinem Adevaratii Invingatori, Olympus ofera sportivilor cu dizabilitati o expunere care sa le asigure un nivel de notorietate mai crescut si o pozitie mult mai stabila cat mai in asentimentul si puterea celor fara dizabilitati. Daca in 2012, la Londra, Romania a participat cu cinci sportivi, anul acesta, tara noastra va trimite 11 sportivi.

Jocurile Paralimpice se desfasoara in perioada 7-18 Septembrie 2016, la Rio de Janeiro/Brazilia. Deci imediat dupa Jocurile Olimpice din vara, desfasurate in perioada 5-21 august/2016. Totusi, diferenta este ca la jocurile Paralimpice isi vor desfasura abilitatile sportivi cu dizabilitati. Practic, asta nu ar avea nici o importanta, atata timp cat cineva isi doreste si arata ca vrea cu adevarat.

Tocmai aici este marea bucurie si marele spectacol, acea fulminanta fiesta, atat pentru noi ca si spectatori, cat si pentru ei, ca sportivi si potentiali invingatori. Tocmai de aceea Olympus a ales un mod de interactiune intre om si suflet, intre daruire si bucurie sau de ce nu, intre efort si sustinere a oamenilor cu adevarat puternici.

Si pentru asta, nu putem decat sa fim doar alaturi de Olympus cu Un Suflu Romanesc Pentru ParOlimpici

La categoria atletism, România va fi reprezentată de Florin Cojoc, calificat pentru Rio la probele de săritură în înălțime și săritură în lungime. A participat, de asemenea, la Jocurile din Londra 2012. În același an, a devenit campion european la saritura în lungime, iar anul acesta a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale IWAS din Rusia, precum și numeroase medalii la competiții naționale și internaționale de atletism.

La categoria ciclicm, Eduard Novak, câștigătorul medaliei de aur (Track) și a celei de argint (Rutier) la Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a stabilit un nou record mondial. Alături de Olah Attilah, se va lupta pentru medalia de la Rio.

Alex Bologa, primul atlet judo în totalitate nevăzător din România, este, totodată, primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice. Este student la Facultatea de Psihologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj și învață, în același timp, și meseria de masseur. S-a aflat la doar un pas de medalia de bronz la Campionatele Europene de la Lisabona, poziționându-se pe locul 5. Este câștigătorul aurului în Heidelberg, în 2015, și al argintului în Ungaria, în 2014.

Concentrare, precizie, răbdare – acestea sunt cuvintele definitorii pentru Gheorghe Filip care va participa la categoria para-tir cu arcul, fiind pentru prima oară când un sportiv român se califică la această categorie.

Este o premieră pentru un caiac-canoe să figureze la Jocurile Paralimpice, iar Federația Română de Caiac are doi para-atleți, Șerban Iulian și Mihaela Lulea. Inițial, cei doi au fost olimpici, dar, în urma unui accident, au devenit paralimpici. Se antrenează alturi de echipa națională, iar Șerban este, în prezent, campion mondial la para-canoe, în timp ce Mihaela a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale.

Doi înotători s-au calificat la Jocurile Paralimpice de la Rio, Naomi Ciorap, în vârstă de doar 19 ani, și fratele ei, Samuel Ciorap. Deși nevăzătoare, Naomi a participat la Jocurile din Londra, așteptându-le cu nerăbdare pe cele de anul acesta. În ceea ce-l privește pe Samuel, acesta participă pentru prima dată la Jocurile Paralimpice, un vis devenit realitate.

Cea din urmă categorie la care România va fi reprezentată de doi sportivi este tenisul de masă. Dacin Makszin, calificat și la Jocurile de la Londra, din 2012, este câștigătorul medaliei de aur la Jocurile Mondiale IWAS din Soci, Rusia, în 2015, precum și al numeroase alte medalii. Pentru Bobi Simon, este prima oară când s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice, dorindu-și cu ardoare să aibă o reprezentație remarcabilă. Anul acesta a fost un an valoros pentru el, deoarece a câștigat medalii în cadrul tuturor turneelor internaționale la care a participat.

Sursa articol…OlympusDairy.ro

olympus si blogal

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.