Vrei confort termic sporit? Ce trebuie sa faci?

Oricine isi doreste ca locuinta proprie sa fie nu numai cea mai confortabila, dar si cea mai primitoare. Ca aceasta sa fie locul pe care sa il putem considera caminul ideal, trebuie sa facem investitii desul de serioase in acest sens. Incepand de la mobila, decor, instalatii si pana la sistemul de incalzire si confortul termic pe care il asigura acesta, toate sunt necesare, insa implica si o cheltuiala din partea noastra.
Una dintre probleme cu care ne confruntam pe timp de iarna este imposibilitatea de a le oferi celor dragi un nivel optim de confort termic, iar asta se intampla pentru ca sistemul de incalzire de care ne folosim nu mai ofera randamentul necesar, dar si pentru ca locuinta nu dispune de izolatia corespunzatoare.
Ce trebuie sa faci pentru confort termic sporit in locuinta?
Exista mai multe aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a le oferi celor iubiti posibilitatea de a trece peste iarna fara a simti temperaturile scazute de afara. Iata care sunt cele mai importante:
Inlocuirea tamplariei cu termopane sau PVC de calitate
Daca inca nu ai avut in vedere schimbarea ferestrelor si a usilor din locuinta trebuie sa iei masurile necesare in acest sens. In situatia in care ai inlocuit deja tamplaria, insa nu observi nici o imbunatatire, atunci trebuie sa apelezi la un service specializat in termopane care sa identifice si sa remedieze problemele existente.
Achizitionarea unui sistem de incalzire eficient!
Avand in vedere diversitatea pietei, aceasta etapa poate fi mai dificil de realizat. Te sfatuiesc sa te axezi pe unul dintre modelele de centrale pe lemne Stropuva daca vrei sa ai garantia ca faci o investitie buna. Sistemele rezista chiar si mai mult de 25 de ani in conditiile in care sunt ingrijite corespunzator si au un timp de ardere excelent.
Spre exemplu, cu o singura incarcatura de carbuni, timp de 3 – 5 zile nu mai trebuie sa alimentezi centrala. Pentru eficienta maxima, iti recomand si un termostat inteligent pentru controlarea temperaturii din casa. Astfel, nu numai ca vei beneficia de un confort termic sporit, insa vei putea face si economii.
Izolarea peretilor!
Fara a izola corespunzator locuinta, sansele de a mentine temperatura ideala in interior sunt destul de mici. Daca nu ai optat pentru un material eficient in acest sens, nu faci decat sa contribui la marirea cantitatii de caldura ce se pierde prin pereti.
Fiecare dintre aspectele mentionate joaca un rol important in dobandirea unui grad ideal de confort. Daca doresti sa faci ceva in acest sens, insa nu te axezi pe calitate, din nou s-ar putea ca rezultatele sa fie dezamagitoare. Nu trebuie sa le faci pe toate intr-o vara, dar nici sa amani pentru prea mult timp. Izolarea peretilor si achizitionarea unei centrale termice de calitate sunt insa esentiale. De aceea, sfatul meu este sa faci un efort pentru a le procura.
In ceea ce priveste sistemul de incalzire, iti recomand site-ul stropuva-romania.ro, in cadrul caruia vei gasi o varietate de centrale pe lemne Stropuva la preturi rentabile.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.