Studiu ingrijorator: Copiii si batranii din Romania sunt neglijati, in fiecare zi

Ultimele date culese de catre cercetatori arata un adevar ingrijorator: doua dintre cele mai vulnerabile categorii de persoane, copiii si varstnicii, sunt neglijate zi de zi, atat de institutiile statului, cat si de cei din jurul lor.

Mii de micuti nu au acces la o educatie scoalara, hrana suficienta sau grija parentala. De asemenea, un numar coplesitor de batrani traiesc in conditii precare, pe teritoriul Romaniei. O parte dintre solutii stau la dispozitia fiecarei persoane in parte si, de aceea, te invitam sa citesti, pana la final, acest articol.

Iata cum poti contribui la ameliorarea problemelor!

  • Ofera-le atentie propriilor copii!

  Indiferent de situatie, daca ai unul sau mai multi copii, trebuie sa le asiguri acestora toate conditiile necesare. Schimbarile benefice incep din familie si, de aceea, este indicat, in primul rand, sa petreci cat mai mult timp alaturi de micutul tau. Lipsa grijii materne sau paterne poate avea consecinte destul de grave asupra viitorului adult. De asemenea, explica-i acestuia importanta educatiei si incurajeaza-l, inca din primii ani de viata, sa isi dea interesul si sa invete cat mai mult. In plus, asigura-te ca ii oferi copilului conditiile esentiale de igiena si confort. Cumpara un carucior de la https://www.babyneeds.ro/carucioare-copii/, la un pret avantajos, acesta fiind elementar pentru siguranta si bunastarea celui mic. Nu uita ca, daca intampini dificultati, poti solicita oricand ajutorul organizatiilor specializate!

  • Nu iti neglija bunicii si parintii!

Rezultatele studiilor recente arata ca motivul principal pentru care varstnicii sunt abandonati in conditii precare este predispozitia adultilor romani de a se stabili in strainatate. Astfel, bunicii si parintii raman in tara, iar pensiile lor nu sunt suficiente pentru a se intretine corespunzator. In plus, o mare parte dintre batrani au de a face cu afectiuni grave, acestea impiedicandu-i sa se ingrijeasca pe cont propriu. Totodata, sumele de care dispun nu le permit vizite regulate la medicul specialist sau achizitionarea tratamentelor medicamentoase de care au nevoie. De aceea, este recomandat sa te implici, chiar si de la distanta. Poti face acest lucru printr-un click aici, unde poti consulta ofera unui camin destinat varstnicilor. Acesta ofera servicii complete pentru cei batrani, de la ingrijire personala, cazare, masa si pana la consultatii medicale.

  • Fa voluntariat!

 Daca iti doresti sa contribui la bunastarea copiilor si varstnicilor defavorizati din Romania, o poti face, intr-o multime de moduri. In prezent, exista zeci de asociatii si organizatii non-guvernamentale care contribuie zilnic la imbunatatirea vietii persoanelor vulnerabile. Acestea urmeaza diverse actiuni, in mod regulat, la care poti participa. Te poti implica prin donarea de haine, incaltaminte, alimente, cat si prin implicarea emotionala, petrecand timp cu copiii din orfelinate sau cu varstnicii din camine. Posibilitatile sunt nenumarate, trebuie doar sa cauti informatii si sa te implici!

Asadar, chiar daca rezultatele studiilor reprezinta un motiv de ingrijorare, fiecare persoana poate contribui la ameliorarea situatiei generale, luand atitudine si actionand in consecinta!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.