Scoala de limba romana pentru straini

Nu mai este o noutate pentru nimeni, despre faptul ca limba romana este una destul de greoaie pentru strainii  care abia o invata . Alternantele fonetice, pluralul substantivelor, prenumele personale in dativ, le dau mult de furca strainilor. Cei mai multi straini, au nevoie de aceasta pentru a putea comunica cat mai bine, mai rapid si sa se faca intelesi in cel mai firesc mod posibil. Si atunci, toate invatamintele despre desisurile limbii romane ar trebui sa aiba o solutie ideala si precisa . Si aceasta este Rolang  , scoala unde se caracterizeaza cel mai bine ideea de learn romanian language , scoala specializata in predarea limbii romane ca si limba straina.

De ce ar trebui ca un strain sa invete romaneste ?  Multi dintre acestia invata limba romana din placeresau din pasiune pentru limbile straine. Insa in cele mai dese cazuri, este obligat sa o vorbeasca la serviciu, sa socializeze sau sa isi faca intelese ideile . Cei mai multi lucreaza in Bucuresti si invata limba romana mai mult din necesitate pentru a se putea descurca atunci cand vor sa cumpere ceva, sau sa ceara servicii de calitate. Sunt foarte multi straini care platesc avionul, hotelul si masa doar pentru a veni in Bucuresti sa invete limba romana . Acestia pot invata limba romana prin cursuri de clasa desfasurate in module de 32 ore, scoli de vara , cursuri individuale si online – prin Skype pentru cei aflati in strainatate.

Daca cineva invata limba romana pentru ca este obligat sa o vorbeasca la serviciu, progresele nu vor fi atat de mari. daca este casatorit cu o romanca si are copii, daca vorbeste mai multe limbi romanice, progresele vor fi mult mai mari intr-un timp scurt tocmai datorita motivatieie care este mai puternica , precizeaza Mona Pologea .

Acum cinci  ani, in 2009, lingvistul Mona Pologea , a pornit prima scoala de cursuri de limba romana pentru straini din dorinta de a promova cultura si limba romana pentru cei interesati sa o invete. Atunci, scoala Rolang oferea doar module de curs seara, urmand ca in anul urmator sa functioneze cu aceste cursuri pe toata perioada zilei.

In conceptul romanian language courses  intra module de cursuri , inaintea carora este organizat cate un curs gratuit de limba romana. Siteul scolii, Rolang.ro , este practic una dintre resursele care ajuta la invatarea gratuita a limbii romane prin lectiile video sau  lectiile saptamanale insotite de materialele video.

Manual_CD

Scoala Rolang organizeaza un numar de 7 cursuri gratuite in fiecare an. Are propriile materiale de curs ( Limba romana pentru straini , scrisas de insasi Mona Moldoveanu Pologea) , un numar de programe lingvistice  : cursuri de clasa , individuale si online pentru toate nivelurile de limba romana, fie incepator, intermediar sau avansat. Este prima scoala privata din Romania, membra a European Language Council .

Cei mai tineri frecventi cursanti ai scolii sunt studenti la Medicina, Politehnica si au intre 18-20 ani. Este nevoie sa stie si sa invete limba romana pentru a se descurca la facultate.

Sincer, una dintre ideile de elita in care se promoveaza practic libera alegere de invatare a limbii romane. Mai devreme sau mai tarziu, toti strainii care vor veni in Romania, se vor stabili aici, vor munci si se vor casatori aici , li se dezvolta prin Rolang o perspectiva mai usoara de acomodare cu limba romana.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.