Recalificarea este oricand bine venita

Sotul meu a lucrat ani de zile in Anglia. Nu avea o anumita meserie. Acolo a facut de toate. A lucrat in restaurante, in constructii, sofer de livari, absolut orice i se oferea. Pana la urma, dorul de casa si familie si-a spus cuvantul. Statuse prea mult timp plecat si pierduse ani frumosi, departe de mine si baietelul nostru. Nu venea decat de doua ori pe an acasa si atunci era obosit si incerca sa se odihneasca. Da, intr-adevar, banii erau buni pentru ca, datorita sacrificiului lui, reusisem sa ne ridicam o casa si o gospodarie si eu avusesem timp sa ma ocup de cresterea si educatia baiatului.
Eu lucrez ca educatoare la o gardinita din apropiere, dar salariul meu nu este unul foarte mare. Imi place foarte mult ceea ce fac si nu as schimba niciodata aceasta meserie. Insa, sotul meu, a terminat un liceu cu profil in turism si nu avea, practic, o anumita calificare pentru un loc de munca mai bine platit in Romania.
Dupa ce s-a intrors definitiv acasa, a hotarat ca, desi aveam bani frumosi pusi deoparte, nu putea sa stea asa si sa nu faca nimic. Se simtea inutil si mi-a zis ca ori isi gaseste un loc de munca aici ori se intoarce. I-am spus sa incercam aici pentru ca ne era foarte greu fara el. A aplicat la diverse job-uri, dar, spre deosebire de Anglia, unde nu iti trebuie neaparat calificari in domeniu, in Romania cer diplome si atestate peste tot.
Intr-o seara, nasul nostru ne-a spus ca la institutia unde lucra el se scotea la concurs un post de cadru tehnic PSI, adica prevenirea si stingerea incendiilor, pentru ca unul din angajati urma sa se pensioneze in cateva luni. Dar, pentru asta trebuia o diploma. Sotul meu s-a aratat foarte interesat. Nu ii era frica de munca si un serviciu la stat ii oferea siguranta. Asa ca, incepand de a doua zi, a inceput sa caute cursuri cadru tehnic psi care sa ii ofere o diploma recunoscuta si autorizata. Asa a gasit platforma cursuriautorizate.eu unde, spre fericirea lui, aveau si ceea ce il interesa. Cursul dureaza 108 ore si este este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari si avizat de catre Inspectoratul pentru situatii de urgenta, pe scurt ISU. Nasul nostru a zis ca este exact ce ne trebuie si sa se inscrie. Zis si facut!
La curs si-a insusit cunostinte despre planificarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, monitorizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor, elaborarea documentelor specifice activitatii, instruirea salariatilor in acest domeniu, controlul modului de respectare a masurilor de aparare impotriva incendiilor si acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice. Odata terminate aceste cursuri, a primit o diploma si cu ajutorul ei a reusits a se inscrie la concurs pentru postul de cadru tehnic PSI. A invata mult tot ceea ce era in tematica si, pot sa afirm, cu mandrie, ca sotul meu a luat postul cu cea mai mare nota din concurs, fiind felicitat de insusi directorul institutiei.
Acum, amandoi avem locuri de munca. Recalificarea este cel mai bun lucru pe care il poate face cineva cand isi dorest un nou start in viata.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.