Mahjong-ul un joc chinezesc

Poate si voi ati jucat macar o data un joc chinezesc Mahjong si v-ati simtit foarte bine pentru ca va relaxeaza si in acelasi timp va dezvolta gandirea logica ca sa eliminati piesele din joc cat mai bine pentru a nu va bloca neputand sa mai faceti vreo eliminare.
Iata ca acest joc a luat nastere in China in jurul anului 1800 si se numara printre cele mai populare jocuri fiind jucat de majoritatea chinezilor, insa acesta s-a extins si la japonezi si coreeni care il joaca si ei in diferite variante. Jocul de mahjong se joaca intre mai multi jucatori uneori si intre doi jucatori si fiecare trebuie sa adune cat mai multe puncte. Jocul original de mahjong este alcatuit din 144 de piese sau placute confectionate din fildes si fiecare are pe ea cate un simbol cu un anumit numar care corespunde unui punctaj si tot ce trebuia facut era sa fie eliminate doua cate doua pana cand se reusea adunarea unui punctaj considerabil. Fiind jucat intre patru jucatori aceste piese erau distribuite la fiecare iar prin aceasta distribuire jucatorii trebuiau sa faca combinatiile cu punctajul cel mai mare. Cine reusea sa adune placutele cu punctaj mai mare facand cele mai bune combinatii era declarat castigator si putea aduna punctele si de la ceilalti jucatori. Acest joc nu este dedicat unei anume categorii de jucatori putand fi jucat de toate varstele. Jocul original se juca mult diferit de ceea ce jucam noi astazi.

In China acest joc este jucat in deosebi in spatii publice in cafenele sau cluburi de mahjong existand o concurenta reala intre jucatori. Primul campionat mondial de mahjong a avut loc in anul 2002 la Tokyo si este declarat sport oficial. Tot in China exista si un muzeu care a fost dedicat in mod deosebit acestui joc unde ai posibilitatea sa vizionezi filme cu istoria jocului.

Jocuri mahjong

In jocurile online aveti piesele asezate in diferite forme unele peste altele pe care sa le analizati cu atentie si sa descoperiti piesele asemanatoare ca sa le eliminati si sa primiti cat mai multe puncte. In aceste jocuri puteti juca de unii singuri si le puteti gasi gratuit doar pe jocurimahjong.ro unde aveti o multitudine de variante pe care le puteti incerca ca sa fiti din ce in ce mai buni la acest joc. Unele din ele se joaca liber fara sa fiti cronometrati, altele va cronometreaza, aveti piese cu diferite simboluri atat cele originale chinezesti cat si simboluri ale personajelor animate preferate in mod deosebit de cei mai mici dintre jucatori. Este bine sa le incercati cand vreti sa aveti parte de relaxare in care aveti prilejul sa va puneti in miscare gandirea logica pentru eliminarea cat mai corecta a pieselor. Ca o recomandare din partea noastra ar fi jocul Mahjong 3D unde aveti posibilitatea sa va demonstrati talentul la joc castigand in cel mai scurt timp punctajul care sa va faca castigatori.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.