La rascruce de vanturi

La rascruce de vanturi
La rascruce de vanturi

Nu demult, printre alte grile de programe TV, am vazut pe un canal ( nu mai conteaza care) o reclama la o ecranizare cu care ramasesem in minte inca din copilarie si anume ,, La Rascruce de vanturi,, a lui Emily Bronte. Am fost oarecum surprins de cast-ul din acel film, respectiv Ralph Fienes  sau mai nou Tom Hardy, ambii in rolurile deja fantomaticului Heatcliff. Nimic de spus fata de interpretarea acestora si departe de mine gandul de a critica cumva distributia.

Sincer sa fiu, pe mine m-a eclipsat mai mult vechiul film si pare a aduce o farama mai vioaie din adevarata poveste  de la ferma conacului Wuthering Heights

Am vazut amandoua ecranizarile si m-am cam lecuit. Nimic  din continut nu edifica subiectul la fel ca si cel din 1939 in regia lui William Wyler .

Unde mai pui ca distributia este mult mai consacrata prin contributia marelui  Laurence Olivier in rolul lui Heatcliff si al celebrei Merle Oberon in cel al lui Cathy Earnshaw .

Oricum, stiti cum se spune, primul venit, primul servit… Asa si aici, cel putin mie mi-a ramas imprimat acel film din 1939 si nu numai. Celelalte doua ecranizari parca lungesc prea mult si vor sa deduca ce s-a intamplat dupa…  Cea mai  buna alegere este sa cititi frumoasa carte si sa va edificati cu varianta adevarata a intamplarii de La Rascruce de Vanturi

Citeste sau cumpara cartea

320185

Related Post

4 Comments on “La rascruce de vanturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.