Idei pentru o Casa de piatra

Inca de la prima viziune a unei case , aproape toti ne dorim sa ajungem sau macar sa visam la un camin , a carui aspect si confort sa fie absolut determinant si mult mai special, personalizat fata de celelalte vazute pana atunci. Insa pana la puterea de a reusi , conceptul poate fi bazat prima data pe un plan de idei si proiecte. In primele faze se vor urmari bineinteles locul, timpul si materialele cu care va vi posibila constructia sau renovarea. Unele constructii pot fi renovate si aduse la un stil destul de avansat pentru a se incadra in tendintele moderne si inovatoare a genurilor.

Sincer, sunt impresionat de conceptul natural  al interiorului . Si pentru aceasta este nevoie tot de ceva natural, o piatra, un material care sa poata induce starea de eleganta imbinata cu cea al confortului. A te simti confortabil inseamna sa fii inconjurat de ceva natural, cochet, cu design estetic si clar. Pentru aceasta idee exista si o solutie. Unul dintre materialele renimite si interesante ca si textura , este acea  piatra naturala travertin ,  care poate transforma orice incapere lipsita de personalitate intr-una care sa faca impresie si sa aduca acea chimie  intre spirit si eleganta.

Travertinul , este deseori confundat cu marmura datorita asemanarii de textura insa in ochii cunoscatorilor se distinge destul de usor datorita porilor si gaurilor formate natural in urma scaparilor de dioxid de carbon. Poate fi folosit atat in realizarea unui design contemporan cat si a unui aspect vintage. Pavele, blaturi, glafuri, scari, placaje sau medalioane  din travertin, toate acestea formeaza un mod prin care un ambient poate lua viata datorita acestui tip de material de constructie natural.

travertin

Totusi, o casa nu este chiar in trend daca nu detine macar putin spatiu care sa constituie o curte . Si aici, intervine sistemul de amenajare a acesteia care , de ce sa nu recunoastem, uneori este chiar mai dificila decat amenajarea interioara.  Deseori, cand spui o curte frumos amenajata, te gandesti la  pitici de gradina  ,  sau la diferite spatii florale care sa incante privirea .

pitic gradina

Si este un lucru destul de corect. Acel spatiu trebuie amenajat, cu gust, cu eleganta si cu bun simt. pe langa acestea , picnicul sau petrecerile se pot transforma in fiesta  atunci cand iti rasfeti invitatii la un gratar  sau delicatese  preparate in confortul curtii tale in susurul unei mici fantani arteziene de gradina.

gratar gradina

Trebuie neaparat sa te simti mai bine ca oriunde, sa simti ca vrei sa te intorci cat mai repede in acest loc pe care ti l-ai construit doar pentru tine.

fantana arteziana

Trebuie sa stii ca ti-ai ales cu grija materialele de amenajare , sa stii ca poti avea siguranta si durabilitatea acestora pe timp indelungat , sa stii sa gasesti cel mai potrivit si experimentat distribuitor de materiale si nu in ultimul rand suportul celor care iti distribuie aceste materiale. Conteaza destul de mult sa poti discuta , sa ceri o parere de la cei cu experienta , sa stii unde si cum trebuie folosite materialele .

Piatraonline.ro , este unul dintre cei mai mari impportatori de piatra naturala din Romania. Acestia pot oferi oricarei persoane interesate suport tehnic si informatii despre materiale, tipuri de roci si piatra naturala folosita in amenajarile locuintelor sau altor constructii.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.