Greutatea metalelor pentru verighete

Greutatea metalelor verighetelor va depinde de aliajul sau de amestecul de metale si materiale care este folosit pentru a crea inelele, asadar densitatea aliajelor difera in functie de combinatia sau puritatea metalelor din care sunt obtinute.
De la cel mai usor la cel mai greu, iata cele mai populare metale pentru verighete
• Titan cu o densitate de aproximativ 4.5
• Otel inoxidabil cu o densitate de aproximativ 7.5
• Cobalt cu o densitate de aproximativ 8.5
• Argint cu o densitate de aproximativ 10.2
• Paladiu cu o densitate de aproximativ 12.0
• Tungsten cu o densitate de aproximativ 15.6
• Aur
aurul de 18k are o densitate de aproximativ 17
aurul de 14k are o densitate de aproximativ 13
• Platina cu o densitate de aproximativ 19.1
• Iridiu cu o densitate de aproximativ 22.5
Titaniul este de departe cel mai usor dintre toate metalele pentru inele, urmat indeaproape de otelul inoxidabil. Inelele din otel inoxidabil si cobalt sunt foarte apropiate in greutate, de asemenea. Toate aceste trei tipuri de metale-titaniu, otel inoxidabil si cobal- sunt folosite pentru a crea inele care se simt la fel de usoare ca o pana, pe deget.
Argintul si paladiul au greutati similare si sunt greu de distins intr-un inel. Insa, greutatea unui inel de argint sau paladiu va fi mai mare decat cea a unuia de titaniu, otel inoxidabil sau cobalt.

cu ce aur lucram verighetele

Densitatea extrem de mica a paladiului (putin mai mare de o treime din cea a aurului) este motivul pentru care verighetele de paladiu sunt deseori mai accesibile ca pret decat cele din aur sau platina, chiar daca paladiul este mai rar decat aurul sau platina- este nevoie de mai putin metal pentru a fabrica inelul.
Aurul si tungstenul au aproape greutati identice, iar in cele mai multe cazuri greutatea verighetelor din aur  descreste cu numarul de karate (asadar, un inel de 10k va fi mai usor decat unul de 18k). Atat aurul, cat si tungstenul sunt mai grele decat otelul inoxidabil si paladiul- si multe persoane care incep sa poarte aur sau tungsten vor simti cu siguranta greutatea verighetelor, dar acestia se obisnuiesc intr-o perioada scurta de timp.
Platina este putin mai grea decat aurul, iar in cele mai multe cazuri poti simti ca un inel de platina este putin mai greu decat unul de aur- in special daca inelul de platina este comparat cu o banda de 10 sau 14 karate. Multe persoane ce poarta inele de platina se bucura de greutatea in plus si de calitatea si luxul verighetelor confectionate din acest metal.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.