Gheata magica

Pana nu demult eram uimit de cateva efecte speciale , ceva ce aducea mai mult a poveste. Vazusem la cateva petreceri acele pahare din care ieseau aburii greoi ca dintr-o potiune magica. Alteori eram miscat de ringul de dans , animat de norii de fum si care parea sa faca parte dintr-o poveste a dansului.

Dry Ice este locul in care gheata carbonica poate fi ajustata si proiectata in functie de necesitatile fiecaruia, locul in care poti beneficia de suport si ofertele specialistilor in folosirea acesteia.

Practic, toate acestea erau posibile datorita unui element care se numeste gheata carbonica. Gheata carbonica este forma solida a dioxidului de carbon. Gheata carbonica este introdusa in apa fierbinte , ceea ce face posibila aceste transformari si aparitia fumului sau aburului dens pe care il tot vedem la petreceri.

In cele mai dese cazuri, nuntile sunt cele care predomina folosirea efectelor de gen. Fiind un eveniment care marcheaza unicul joc al vietii de cuplu, va trebui sa capete si sa ramana un moment unic pentru toti cei invitati la petreceri. Astfel, dansul mirilor va fi deosebit atunci cand se va desfasura intr-o atmosfera de vis, de poveste, inconjurati de norisori de fum magic .

Aceste efecte sunt create fie cu ajutorul unei masini de fum care functioneaza cu gheata carbonica , fie simplu, cu cateva boluri cu apa fierbinte in care se introduce gheata. Datorita faptului ca fumul provenit este mai greu decat aerul, acesta va ramane jos , la nivelul gleznelor.

Un alt mod de folosire a ghetii pe care cei de la dry-ice ni-l dezvaluie , este efectul aburilor din paharele sau cupele cu diferite bauturi, sampanie, cocktail… Granulele de gheata carbonica introduse in pahare, provoaca efectul de fum pentru aproximativ 3-4 minute, timp in care bauturile pot fi consumate fara probleme, mai putin bucatile de gheata. La -79 de grade, cred si eu…

Ca si intrebuintari, altele decat cele specificate mai sus, gheata carbonica mai este folosita in industria alimentara, in special in transportul alimentelor care necesita congelare sau inghet. Un exemplu ar putea fi avioanele, deoarece nu sunt dotate cu frigidere . Astfel , bauturile si alimentele sunt racite cu ajutorul ghetii carbonice.

Un alt mod destul de benefic in care este folosita gheata carbonica , in modul de pastrare a strugurilor . In viticultura, strugurii culesiisi pastreaza intensa aroma , fapt care este esential pentru a obtine un vin de calitate superioara. Adaugandu-se gheata carbonica in recipientele cu strugurii recoltati, acestia isi vor pastra savoarea pana in momentul cand sunt gata de prelucrare. Gheata carbonica previne oxidarea mustului in timpul fermentatiei.

Totusi, cele mai apreciate locuri si in care se insista pentru folosirea acesteia, sunt cluburile, barurile si restaurantele, care nu ezita in a prezenta modalitatile de atractie cu ajutorul ghetii.

Avand o echipa de profesionisti, dry-ice poate indeplini orice serviciu de amenajare , animare si protocol de design pentru orice eveniment din viata. Pe langa toate acestea o gama de amenajari de lumini arhitecturale, artificii sau sculpturi in gheata , sunt doar cateva dintre  serviciile  pe care le presteaza , urmand intru totul cele mai inovatoare si eficiente metode.

nunta dry ice

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.