De ce m-am decis sa optez pentru programul Prima Casa de la ING

Cand m-am casatorit am decis impreuna cu sotia mea sa locuim cu chirie. Am zis ca vom incerca sa punem deoparte lunar cate o anumita suma de bani, iar atunci cand vom avea toti banii necesari vom cumpara o casa.

Timpul  insa a trecut si dupa doi ani de zile ne-am dat seama ca nu ajungem nicaieri. Ne-am dat seama ca platim chiria foarte mult si ca nu avem sanse reale de a avea prea curand propria locuinta doar din ce punem lunar deoparte.

Ce am facut? L-am trimis la banca. Si nu la orice banca, ci la ING. ING este banca in care eu personal am cea ma mare incredere. Cei de la banca l-au informat si a aflat totul despre conditiile pentru accesarea programului Prima Casa. Cei de la ING au conditii de bun simt, comisioane mici si sunt la fel de seriosi ca acum 6 ani cand mi-am facut pentru prima data un cont la ei.

Marea problema in cazul nostru consta in faptul ca sotia mea nu are inca 1 an de zile la ultimul loc de munca. Suntem inca tineri si de doar doi ani de zile ne-am mutat in acest oras. Insa, cand va face 1 an la locul de munca, adica prin iulie, ne vom prezenta amandoi la banca si vom incepe demersurile pentru accesarea creditului. Cei de la banca au spus ca avem sanse foarte mari, doar ca e nevoie de indeplinirea acestei conditii.

Sunt de parere ca programul Prima Casa este de un real folos pentru tineri. Avansul este de doar 10%, iar dobanda de doar 2,89% pe an. Pe ING.ro gasesti toate informatiile frumos structurate, astfel incat sa afli toate detaliile care te intereseaza.

Spuneam la inceput ca initial ne-am hotarat sa locuim cu chirie. Apoi insa, cu timpul ne-am dat seama ca in 30 de ani de chirie platim mult mai mult decat am plati un credit la banca. In plus, rata la banca este mult mai mica decat chiria. Si, chiar vreau sa am si eu locuinta mea. Vreau sa imi fac ce modificari vreau, sa imi cumpar orice imi doresc si sa nu stau cu grija faptului ca proprietarul ma anunta ca nu vrea sa mai tina chiriasi. Vreau sa am casa mea, acel loc in care sa ma simt cu adevarat acasa.

Daca si tu vrei sa beneficiezi de programul Prima Casa, daca ai deja un credit si te intereseaza refinantarea creditului, daca vrei sa faci un imprumut pentru a-ti lua o masina, electrocasnice, pentru a face renovari sau mai stiu eu ce, cauta-i pe cei de la ING.

Related Post

2 Comments on “De ce m-am decis sa optez pentru programul Prima Casa de la ING

  • Profesorul de specialitate de la universitate ne-a invatat ca per ansamblu, dobanda nu este cel mai important element. Mai este DAE si tot felul de costuri care se adauga la final. Astfel ca, el ne-a sfatuit atunci cand vrem sa facem un imprumut sau sa achitam orice produs prin diferite modalitati oferite de banci si astfel de institutii, sa cerem un desfasurator complet. Uneori o dobanda mica, ascunde alte costuri mai mari pe alte parti.

    Reply
    • Eh… Acum de ce sa nu recunoastem. Transparenta nu prea caracterizeaza nici o institutie, mai ales cele bancare…Cateodata e bine sa te uiti si pe ”canturile” contractului…😆

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.