Cum sa iti izolezi fonic tavanul – produse profesionale pe Emexon.ro

Daca locuiesti la bloc sau intr-o casa cu mai multe etaje, cu siguranta te-ai gandit cum poti sa scapi de zgomotele nedorite. Frecventa sunetelor transmise prin tavan este de mai multe feluri. Mai mult decat atat, acestea sunt amplificate acolo unde este amplasat un tavan fals.

Pentru a-ti asigura linistea de care ai nevoie, este recomandat sa achizitionezi produse destinate izolatiei fonice. Articolele profesionale sunt preferate deoarece definesc standardele calitatii. Un e-shop cu o gama diversa de solutii este Emexon.ro.

Ca sa iti faci o imagine de ansamblu atunci cand iti doresti sa implementezi o forma de izolare fonica, in cele urmeaza vor fi prezentate cateva tipuri de zgomote transmise prin tavan. Acest aspect este important deoarece dicteaza modelul de care ai nevoie.

  • Zgomotul din aer – acesta este sesizabil atunci cand se aude un televizor, aspirator, discutii, certuri, muzica.
  • Vibratii – boxele puternice care produc miscari ale planseelor de pe tavan.
  • Zgomote de frecventa joasa, dar de impact – obiecte scapate pe podea, alergatul prin casa si tocurile.

 

In functie de aceste zgomote, specialistii recomanda diverse materiale fonoabsorbante. In cele ce urmeaza vor fi prezentate materiale diferite pentru sistemele de izolatie fonica si care este cel potrivit in functie de cerintele casei tale.

Cum stii ce varianta de izolatie fonica ti se potriveste?

Aceasta este o intrebare frecvent intalnita. Adevarul este ca personalul magazinului de profil alege varianta potrivita in functie de informatiile oferite de catre client. Evita greseala aplicata des in Romania de a face lucrurile dupa ureche. Specialistii in acustica si sisteme de izolatie fonica de la Emexon stau la dispozitia publicului atat cu informatii tehnice, cat si cu recomandari personalizate.

Spre exemplu, o solutie in ceea ce priveste izolatia fonica a tavanului impotriva zgomotului aerian este montarea unor placi fonoabsorbante Basotect de pe Emexon.ro.

Acestea sunt fabricate din spuma melaminica sub forma de placi cu rol de absorbtie fonica. Mai mult decat atat, acestea au si rol decorativ. Pe langa acele placi incastrate in perete sau in tavanul fals, placile Basotect sunt concepute pentru a asigura un plus de design.

Linistea relaxanta este completata armonios si de un model cu impact vizual. Mai mult decat atat, paleta de culori disponibila in portofoliul magazinului, este diversa. Astfel, acestea sunt menite sa acopere cerintele estetice ale unui public variat.

In ceea ce priveste riscul de incendii, acestea sunt ignifugate si sunt certificate de standardele DIN EN 13501.

Articolele difera, dar este bine sa ai in vedere faptul ca fiecare asigura un anumit raspuns referitor la frecventa sunetului emisa. Mai exista varianta montarii unor panouri din gama Ultra HD Foam. Calitatea poate fi imbunatatita cu ajutorul membranelor izolante si a adezivului acustic SABA.

Variantele de tip cofraj sunt recomandate in special pentru studiourile profesionale de inregistrari, dar daca se constata necesitatea montarii unui astfel de sistem, produsele de pe https://emexon.ro/ stau la dispozitie.

In cazul in care zgomotele sunt de impact si sunt transmise prin vibratii este indicata utilizarea amortizoarelor acustice in locul bridelor clasice.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.