Alaturi de Rares

Rares -Matei, un baietel de 4 ani si 7 luni. Ar fi trebuit sa fie in al noua-lea cer la aceasta varsta cand abia incepe perioada de acomodare cu viata si lucrurile toate incep sa-si faca posibil intelesul. Toti copii de varsta lui , trec deja prin acumularea cunostintelor si ideilor, avand eterna curiozitate si neobosita intrebare : ,, Ce este aia,, ? ,, Pentru ce,,?,, De ce ,, ?

Din pacate, Rares este din ce in ce mai rezervat in a pune astfel de intrebari. Intrebarile pe care si le pune sunt cu totul diferite de celelalte  :

– De ce trebuie sa stau cu tubuletele alea in pat ?

– De ce medicii mi-au taiat burtica de doua ori ?

– De ce am avut urechile infundate si acum trebuie sa fac chimioterapie ? ( Lucru care doare enorm)

Pe 21.02.2014, Rares a fost diagnosticat cu limfom malign non Hodgkinian difuz  cu celula medie B de tip limfom Burkitt. Vezi detalii…

Practic , prezenta acestor limfoame nu fac altceva decat sa afecteze si sa slabeasca sistemul imun printr-o proliferare anarhica a celulelor acestuia… Ca si in cazul lui Rares, extensia limfomului non Hodgkin se poate face in intregul organism, fara a a omite un anumit organ putand afecta ficatul si splina.

Tocmai de aceea , tratamentul in cazul acestor limfoame este destul de complex si costisitor, incluzand diferite metode de chimioterapie, radioterapie,imunoterapie, administrarea de anticorpi monoclonali si chir transplant de celule stem.  Cei care au acest sindrom, pot trai timp indelungat daca respecta tratamentele , insa sansele de supravietuire sun mai mici.

save Rares

Rares , parintii sai, Thea- sora lui, bunicii, au ajuns la momentul cand au nevie disperata sa-si implineasca parte din visul vietii. Aceea de  a-si putea vedea micutul stapanind toate formele normale de traire si trecere prin etapele vietii.

Curajul cu care Rares isi urmeaza tratamentul , durerea de care  nu este separat nici macar o zi,  poate fi o lectie de viata de la care am putea sa ne implinim sufleteste si omeneste.

Pentru a putea fi tratat, Rares va trebui sa mearga cu parintii sai intr-o clinica din Franta si anume Gustave Roussy… Suma necesara spitalizarii este de 280.000 E, care din pacate trebuie achitata in avans.

Este o suma destul de mare, dar nu atat incat sa nu poata fi stransa cu ajutorul nostru , al celor care putem vedea viata altfel,  ca pe un cadou frumos dat de Dumnezeu… Putem impreuna sa-i daruim lui Rares viata de care are nevoie accesand Pentru Rares.Ro sau pagina de facebook pentru mai multe detalii…

Related Post

2 Comments on “Alaturi de Rares

  • Si pe mine ma impresionat cazul acesta, am scris si eu, dar m-am si implicat mai mult. Am scris cateva guest-posturi, cateva reclame.. Ma bucur ca deja a plecat la spital 🙂

    Reply
    • E cam greu . Mi-e greu mie sa citesc si sa ma gandesc la copilul meu. Nu vreau sa stiu ce e in sufletul parintilor si rudelor lui Rares… Doamne-ajuta !!!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.