Abonament pentru Viata

Intotdeauna, cu sau fara voia noastra, suntem sortiti sa trecem prin una sau ma multe deceptii, dezamagiri sau nereusite. Asa am fost eu, omul care mi-am pus mai de pret mandria si bugetul, eu, omul care am considerat ca asa ceva nu este adevarat, totul este o ,, hotie,, un aranjament.

Urmaream o emisiune TV, in pauza careia era un anunt despre un copil bolnav de leucemie, unde parintii acestuia isi terminasera practic toate resursele de imprumut,prin banci, prin retele sociale, prin cu totul si cu totul si absolut TOT. In cele din urma , au ajuns sa-si vanda apartamentul mostenit la randul lor de la parinti . Sincer, eu nu prea aveam incredere in astfel de abordari, mi se parea ca sunt facaturi, aranjamente si alte mismasuri dornice sa induioseze inimile naivilor. Tot  ajutorul, practic,  consta intr-un SMS, un simplu SMS, de cativa dolari din abonament, pe care eu , ca si multi altii, sincer, l-am ignorat.

La cateva zile , emisiunea, prezenta acelasi caz, dar cu durere anunta ca acel copil nu a putut fi salvat, deoarece acei oameni , parintii lor, care si-ar fi vandut si sufletul, nu au avut acea suma pentru a salva acel copil. Cel mai vinovat m-am simtit eu, Omul care a deznadajduit sansa acelui copil, si am gandit ca daca nu am sa dau eu , or sa dea altii… La fel au gandit si ,,Altii,,.

Toti gandim ca daca nu dau eu, or sa se gaseasca acei ce vor da si sa ofere viata celor fara scapare. Dar, domnii mei, va asigur ca toti gandim ca si voi : Las’ ca are cin’ sa dea nu ? Cati dintre noi platim zeci de $ sau Euro la abonamentele pentru iPhone , si ne mandrim cu tot felul de tehnologii ? Cati dintre noi , cei ,, amarati ne gandim ca abonamentul de 50$ este cel mai benefic pentru a urmari programele de streaming pe Telefonul mobil, si cati dintre noi…?

Toti suntem bolnavi, dar ne imbolnavim tot mai des de invidie, de stres si inhibitie. Cat costa 2 Euro pe langa abonamentul telefonului de 50…?

De ce abonament este nevoie pentru a trai ?

Related Post

5 Comments on “Abonament pentru Viata

 • sa stii ca f putini sunt cei care au 50 de euro abonament la telefon. De obicei, bagatasii sunt impasibili la astfel de strigate disperate. sunt lacomi, avari, egoisti. cei care doneaza mereu din putinul lor sunt cei saraci. cei care se regasesc in disperarea celor ce au nevoie.

  cei care stiu ce inseamna sa nu ai, sa-ti trebuiasca, sa nu-ti ajunga sunt cei saraci si in 99% din cazuri saracii renunta la un obiect pe care si-l doresc ca sa ajute pe cineva cu banii pusi cu greu de-o parte. cei care inteleg sunt cei care stiu ce e un sacrificiu si o nevoie.

  cel mai bun exemplu care ti-l pot da este initiativa unui gamer de pe youtube, Athene care a incercat sa stranga 1 milion de dolari in 100 de zile pentru fundatia Save The Children pentru a stopa foametea din Africa de Vest. Transmitea live in fiecare zi cate 16-18 ore si juca jocuri pentru ca oamenii sa se uite si sa doneze bani. Cine dona 20-50 de dolari putea sa-l oblige sa imite un obiect oricat de rusinos ar fi fost. Transmisiunile erau destul de frumoase insa milionul s-a strans.. stii cum s-a strans? zeci de mii de donatii de 10 dolari, de 5 dolari, de 1 dolar… absolut nimeni cu putere financiara nu a donat, nu s-a implicat. oamenii nu pot intelege suferinta daca nu au trait-o.

  Reply
  • Author

   Atunci cand treci prin necaz, stii ce inseamna suferinta. Daca ai bani, mintea ti se intuneca deodata si nu mai vezi suferinta celor din jur sau o ignori gandind ca nu ai sa ajungi niciodata asa. Dar timpul le rezolva pe toate …

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.