Pregatim copiii pentru un nou sunet de clopotel

Ca intotdeauna, un nou an scolar este pentru multi dintre noi, atat copii, cat si parinti, o noua provocare. Nu mai este mult, si zilele trec grabite, aducand primele semnale de toamna, incepand cu ruginiul frunzelor, zile mai mohorate, amintiri nostalgice despre bucuriile vacantei de vara.

Astfel, zilele scurte vor fi acompaniate de orele de scoala, de zumzetul strazilor si larma copiilor din curtea scolii. Dar acum, cand revenim inapoi la scoala, trebuie sa avem cat mai multa prezenta si energie, asa ca in cele mai dese cazuri, trebuie sa ne referim la echipament cat mai sport, mai lejer, cu care cei mici sa se simta cat mai comod.

In primul rand, trebuie sa punem mare accent pe ce vor avea copiii in spate. Pentru ca vremurile cand caram un ditamai ghiozdanul, au cam apus. Avem pretentii ca materialele de confectii au evoluat, proiectand o mare diversitate de rucsacuri la alegerea  fiecaruia, in functie de modul si locul de intrebuintare. Chiar si atunci cand mergem intr-o drumetie, calatorie sau excursie, rucsacul are rolul cel mai determinant.

Vorbind de scoala, bineinteles ca ne intoarcem la orele de sport. Multe din orele de sport, probabil nu se vor putea tine in sala de sport, datorita diverselor situatii de igiena si prevenire, asa ca cel mai sigur, afara va fi ”sala cea mai mare” pe terenul de sport.  Pe undeva, este cel mai bine, deoarece aerul curat este cel mai bun aliat pentru imunitate, respiratie, in timpul orelor de educatie fizica si nu numai. Si pentru aceasta, copiii trebuie sa fie pregatiti sa poata face fata acestor provocari. Daca facem sport afara, ei bine, trebuie sa tinem cont ca aerul va fi mai rece, vom lasa deoparte hainele usoare, scurte si vom avea grija sa poarte un trening educatie fizica comod.

 

 

 

 

 

 

 

 

In acest mod, pregatirea fizica va aduce un aport mai bun de sanatate copilului, o eficienta care il va face sa fie entuziasmat de factorul sportiv. Pregatirea in acest sens, este dupa parerea multor specialisti, scopul de baza in accesibilitatea psihica a unui individ. Sportul ajută la oxigenarea creierului, astfel, se dezvoltă și memoria, iar informațiile noi sunt mai ușor de reținut.

Un alt lucru care este fara indoiala obligatoriu, pentru stabilitatea in activitatile sportive, este folosirea si tipul de incaltaminte sport adecvata. Trebuie sa fim atenti la materialul din care este confectionata incaltamintea, adaptata la conditiile de afara sau diversitatea activitatilor sportive. In alta ordine de idei, trebuie sa avem un material rezistent, respirabil, cu o talpa usoara, chiar daca este din cauciuc sau spuma.

Unii prefera sa faca baschet, altii pot juca un fotbal pe terenul din curtea scolii, tenis sau alte sporturi. Oricare ar fi acestea, intotdeauna trebuie sa avem grija ca picioarele si talpile noastre sa fie protejate, pentru a avea o corectie a mersului si sanatatii noastre si a copiilor nostri.

In alta ordine de idei, Cand spunem Back to School, vom cauta intotdeauna cele mai bune oferte de articole pentru actualii sau viitorii scolari, sa avem certitudinea ca vor creste bine, sanatosi si fericiti.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.