Miresme si culori din cosurile de Craciun

Imi aduc aminte cu bucurie de acele vremuri, cand in apropierea sarbatorilor de iarna, la bunici, incepea freamatul pregatirilor. Era clar ca prezenta noastra, a copiilor era aproape obligatorie ( din punctul nostru de vedere). Zapada, derdelusul, focul si lemnele trosnind in soba, sunt doar cateva din sentimentele pe care le mai traiesc parca si acum, si care inca imi alina sufletul atunci cand nostalgia isi face simtita prezenta.

Dupa ce toate erau puse la punct, aproape de Craciun sau Revelion, musai trebuia sa plecam cu cateva pachete, pregatite in mare secret de bunici. Sunca, muschiulet, carnati, cozonaci, si vinul aferent, faceau parte din nelipsitele alinturi culinare cu care eram incarcati si ‘obligati ‘sa le caram pana acasa, la oras.

Partea cea mai frumoasa, mi se parea felul in care acestea erau ambalate si aranjate intr-un minunat cos vechi, din rachita culeasa si impletita de bunicul. Damigeana cu vin, era ea insasi acoperita cu nuiele de rachita impletita, pentru a fi protejata de oarece accidente care sa duca la varsarea prea minunatei licori. Doua stergare albe, cu broderie cusuta de bunica, unul dedesubt si unul care acoperea toate bunatatile din cosul fericit, faceau parte integranta al unui design tipic romanesc si rustic.

cos cu stergare albe

Astazi, inca imi revine imaginea cu acele cadouri si cosuri de Craciun, din care abia asteptam sa gustam din toate acele minunate bunatati. Nimic nu mi se pare mai frumos si mai elegant decat alegerea unui cos cu un design deosebit, aranjat in functie de dorinte gusturi si idei, care sa faca cat mai transparenta sarbatoarea careia ii este dedicat.

Cand spui gourmet, nu te poti gandi decat la ceva care sa-ti starneasca papilele si simturile. Insa pe GourmetGift, poti rasfoi cu placere specificul catalog de cosuri de Craciun, unde mai mult ca sigur, nostalgicii cu gusturi fine si aparte, vor gasi cu siguranta idei si oferte, in stare sa le puna dorintele la incercare.

Cosuri de Craciun

Revenind la acele cosuri pe care bunicul le impletea iarna, la gura sobei, printre picaturi, cand isi termina treburile prin gospodarie, imi dau seama ca am pierdut extrem atunci cand am refuzat sa ma invete. Luam cate o bucata de nuielusa si mi se parea un chin sa le impletesc una peste alta cate doua sau cate trei. Mi-ar fi placut sa lucrez eu acele cosuri, pe atunci banale si obisnuite.

Insa cu timpul, au aparut noi solutii si idei de ambalat flori si cadouri, cu ajutorul carora ne putem pune imaginatia la treaba, facand din aceasta o adevarata provocare, aducand bucurie si bunastare in apropierea sarbatorilor de iarna sau oricarei ocazii ce necesita o atentie mai speciala.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.