Lavoarul, deja indispensabil

Lavoarul, deja un obiect sanitar indispensabil am putea spune si o piesa de rezistenta in baie. Nu de multe ori, poate fi chiar punctul de pornire pentru designul bailor moderne. Baia nu mai este doar o camera sau un spatiu strict functional si neglijat asa cum era destinata inainte, cu mult timp, ci se vrea a fi un spatiu chiar modern, cu stil si atragator.

Mai mult de atat, in acest loc din casa, se urmareste amenajarea mai accentuata chiar, elemente cat mai moderne, chiar daca fac parte din strictul necesar. Lavoarul, toaleta, cada de baie sau cabina de dus, se doresc a fi in ton cu cele mai potrivite stiluri pe zi ce trece.Insa daca tot vorbim de lavoar, oricine considera sa-si aleaga stilul care i se potriveste cat mai bine. Potrivit unor estimari stilizate, aceste achizitii trebuie facute dupa cateva reguli si bineinteles, bugetul atribuit. Bine, nu sunt batute in cuie insa un sfat nu strica nimanui.

  • locatia, locul din baie in care va fi asezat acesta
  • designul, forma si culoarea
  • bugetul in care sa se incadreze aceasta piesa

Ca si material din care sunt confectionate, aceste lavoare baie pot fi din marmura, portelan, granit, compozit sau sticla. Bineinteles, daca ar fi sa ma intrebati pe mine, cel din sticla ar fi prima optiune. Intr-una din perioadele mai trecute, optiunile pentru lavoare ar fi fost de natura celor de ametist, cobalt sau teracota. Acum, se pare ca primeaza si conduc tendintele exotice sau dupa caz, cele rustice, acolo unde situatia casei o impune. Culorile actuale tind sa mearga spre alb, negru mat, nuante de maron, mat sau metalizat. Totusi, combinatia alb-negru pare sa fie o combinatie dominatoare in viitorul apropiat.

Ca si forma, lavoarul poate fi rotund, patrat, oval sau alte dimensiuni pentru anumite situatii si locuri. Spre exemplu, pentru o baie mai mica, se recomanda instalarea unui lavoar mic, cu un corp de mobilier suspendat sau pur si simplu, lavoare suspendate in perete. Daca baile sunt mai mari, atunci lavoarul trebuie sa fie mai generos, incastrat in mobilier.

Lavoarele cu picior faca acum parte din gama vintage, care de ce sa nu recunoastem, este stilul cel mai cautat. Avantajul este ca se poate folosi in orice tip de baie daca sunt alese corect dimensiunile. Bineinteles, in cadrul unor familii mai numeroase, se poate opta pentru doua lavoare, montate in acelasi blat sau corp. Pe langa lavoar, un alt aspect important este alegerea robinetului, care sa se potriveasca cu aspectul spatiului si lavoarului.

lavoar1

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.