Amintiri de pus la mana

Eram un adolescent cand tatal meu, pleca deseori prin delegatii aferente serviciului,in Rusia. Pe atunci, stilourile pentru scoala, sculele de pescuit si casetofoanele, erau unele dintre lucrurile cu care venea de acolo si pe care reusea sa le vanda aici la un pret mai bun ca si cel de cumparare. Asa se punea problema atunci, cu multi ani in urma.

Totusi, venind dintr-o astfel de delegatie, un lucru mi-a atras atentuia. La mana avea un ceas. Unul care nu il mai vazusem pana atunci si pe care i l-am cerut sa il studiez mai amanuntit. Pe atunci inca nu era atat de introdus conceptul de ceasuri automatice sau rezistente la apa.

ceas vostok

Acest ceas se numea Vostok si aspectul plin si integrat, parea sa arate ca si un ceas cu atitudinea demna a unui produs SF. Spun asta deoarece eram un mare fan al lui Isaac Asimov si al povestilor sale stiintifico fantastice. Deci, ceasul parea sa fie inspirat exact de acolo. Designul si caracteristicile cu busola, lumini pe timp de noapte si sonerie erau practic pentru mine noutatea absoluta. Bineinteles, la a doua delegatie m-am pricopsit si eu cu un accesoriu de acest fel…

Poate ca in acest moment, la mare cautare este tot acel ceas mecanic la un pret cat mai accesibil si cu design placut. Insa daca ar fi sa ma raportez la calitate sau impresie, nu stiu cat de mult conteaza ideea de mecanic sau automatic. Bineinteles, cu adaugarea unei caracteristici anti-soc si specificatia modelului barbatesc. Pana la urma, aceasta marca de ceasuri ”sovietice”si-a pastrat personalitatea si locul in bransa de top al ceasurilor de mana.

Daca ar fi sa caut un cadou pentru o doamna sau domnisoara, cred ca un ceas de dama original ar fi simpla si cea mai echitabila alegere. Pana la urma este un accesoriu care se combina inteligent de util cu tinuta.

Related Post

One Comment on “Amintiri de pus la mana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.