”We has no limit” pentru o planeta sanatoasa

Avem unele dintre cele mai mari posibilitati de a ne bucura de peisaje, de locuri, de istorie si traditii. Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, pentru absolut orice pamantean, locul unde traieste sau unde s-a nascut este unic. Poate fi cea mai frumoasa poveste scrisa vreodata, aura suprema a vietii si convietuirii.

Insa cateodata, trebuie luate anumite hotarari, care sa propuna si sa opreasca cele mai multe fapte, de care cu voia sau fara voia noastra, ne facem vinovati. Cu siguranta vor fi ”n” persoane care sa spuna: ”Eu ma ocup!” ”Eu am facut!” ”Eu nu sunt asa!”, etc…Fara indoiala, trebuie respectate toate deciziile si faptele frumoase. Haideti sa va spun o poveste:

[junkie-alert style=”green”] Undeva, intr-un satuc, traiau oameni minunati, harnici, voiosi! Copiii erau mai toata ziua cuprinsi de aura jocurilor, de haladuiala si alergatura pe toate colinele si dealurile, coborand mai apoi la ses, unde se afla lacul de unde se vedeau in fiecare zi rasariturile si apusurile cele mai frumoase…

In padure, parea ca mai tot timpul este primavara, cu pasari cantand ode in triluri, si fluturi alergand zglobii din petale in petale, mangaind din zbor fetele imbujorate ale copiilor, smulgandu-le rasete si glasuri de ingeri.

[/junkie-alert]

FOTO DIN ARHIVA PERSONALA

[junkie-alert style=”green”] Intr-o zi, cineva si-a dorit comoara vietii. O comoara care a fost usor vanduta de unii, o valoare care a fost usor furata, fara ca oamenii care traiau in EA sa isi dea seama ca au de-a face cu ceva negru, o unduire a dezradacinarii si a dezastrului care a venit peste aceasta lume, macinand copaci, aducand apele ruinarii, caldura pustiului, si dintr-o pace luminoasa, imprejurul acestei lumi s-a facut intuneric…

[/junkie-alert]

As mai putea prelungi povestea, invocand un cavaler calare pe un cal alb, care a venit in izbavirea acestor fapt, aducand inapoi lumina si comoara pierduta, NATURA…Aici intervine fenomenul E.ON – WE has no limits

Dar nu, voi continua in atmosfera unei povesti ci va voi spune doar adevaratul lucru pe care ar trebui sa-l incuviintam cu totii. Responsabilitate, Sustenabilitate, Atentie si Colaborare. Cativa factori de care trebuie sa avem grija cu totii pentru a mentine acest loc numit Terra, cat mai prezent pentru noi. Toate aceste initieri as spune, nu pot fi aplicate decat unei singure entitati majore si vitale, asupra mediului.

Prin definitie, mediul ar insemna

”studiul relațiilor complexe, directe sau indirecte, dintre animale și mediul lor organic și anorganic” care la randul sau adaptat ECOLOGIE si anume, la ştiinţa ecosistemelor şi a relaţiilor dintre acestea, cu rol în stabilirea de legaturi între societatea umană şi mediu, vor forma acel intreg pe care suntem din ce in ce mai datori sa il protejam..

Practic, tot ce ar trebui sa ne intereseza in materie de Sustenabilitate, caci despre asta ar trebui sa ne ocupam, mai ales in cazul de fata, in ceea ce priveste mediul, sunt ariile intregi, cele protejate si nu numai… Aici as putea sa enumar cateva, Parcuri Naturale, Parcuri Nationale, Rezervatii Stiintifice, Rezervaţii ale biosferei, Rezervaţii naturale, Monumente ale naturii. Si am putea continua cu multe spete din categoria acestor locuri de importanta majorapentru viata.

Ce inseamna o lectie de SUSTENABILITATE?

  1. Din experienta personala, as spune ca de fiecare data cand merg la pescuit, spre exemplu, gasesc multe locuri pe malul apei pline de resturi, peturi, mizerii. Cat ne costa un sac menajer pentru a strange de langa noi? Dar cel mai simplu, de ce nu am strange gunoiul lasat de ALTII? De ce sa avem pretentii de la altii cand noi nu ne-am capatat inca responsabilitatea?
  2. Din aceeasi experienta personala, as spune ca eliberez majoritatea pestilor pe care ii prind, particip in mod regulat cu prieteni sau colegii de serviciu la actiuni de ecologizare sau de plantare a pomilor, impaduriri, in intervalele permisive din an.
  3. De ce am folosi in continuare lemne pentru incalzire, pentru apa calda sau alte elemente de confort? De ce nu panouri fotovoltaice? Acea energie care sa ne ajute in orice moment, daruita necontenit de prietenul nostru, astrul Solar, adevaratul cavaler despre care vorbeam mai sus. Astfel, padurile vor ramane aceleasi locuri de legenda si de poveste, de care ne vom putea bucura ca in basme.

 

4. Avem nevoie cu totii de reduceri, de metode prin care sa ne facem viata mai usoara, mai sanatoasa si simpla. Ce spui de a fi mai ingenios, de a proteja acest land si sa poti fi multumit ca participi la o misiune simpla de salvare a mediului? Ia-ti energia de la natura, alege abonamentul E.ON Green Home și ai electricitate din surse regenerabile și super reduceri la factură pentru fiecare kilometru de drumeție pe Via Transilvanica…

Economisind energie acasă, salvăm planeta împreună

Ne bazăm pe puterea și inspirația a 50 de milioane de clienți din întreaga Europă. O rețea de oameni ca tine, care își unesc forțele și găsesc modalități de a economisi energie în familie, chiar din zona de confort, de acasă. Alătură-te și tu! Cu gesturi mici, reușim împreună. Descoperă sfaturile noastre

„Împreună” reprezintă un „Noi” colectiv, o invitație de a contribui și schimba ceva pentru fiecare dintre noi, pentru societatea noastră și planeta pe care trăim. Când acționăm și lucrăm împreună, fiecare gest mic contează și nu există limite pentru ceea ce putem realiza. Cu fiecare schimbare, lumea va fi un loc mai curat și mai verde pentru fiecare dintre noi. Lucrând împreună, putem depăși marile provocări ale prezentului și putem face viitorul mai sustenabil și mai bun pentru noi toți.

Împreună nu avem limite.

Acum vine momentul tau, momentul nostru de a ne incuraja si a ne propune diferite lectii si obiective de sustinere a Sustenabilitatii. Tu stii, propui sau ai facut ceva pentru a pune in practica aceste provocari de mentinere si protectie a mediului?

Folosesti in confortul tau mijloace de economisire a energiei sau produci energie verde, conduci o masina electrica sau ai idee despre orice idee de sustenabilitate si protectie a intregului ecosistem? Poti sa ne spui aici in comentarii ce idei, intrebari sau provocari propui pentru asta? Daca da, iti multumim si vom avea grija ca viitorul sa fie exact ca aici, spunandu-ti clar ca We Has No Limit!!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.