Gradina Covera

covera

Nu stiu daca sunt oameni a caror privire sa nu fie atrasa in cele mai repetate randuri de catre o gradinita cu  flori sau diverse plante aliniate correct , sadite si ingrijite cu dragoste . De multe ori, imi amintesc de micile lese de flori din gradina bunicilor , sadite si taiate cu grija, plivite sau sapate la radacina . Una din activitatile care ma faceau sa tresalt de bucurie , sa ma minunez de frumusete si culoarea oferita de acestea.

Sceptic la inceput, copil fiind , mi se parea nefiresc numele de Ochiul Boului, Regina Noptii sau Gura Leului. Ochiul Boului, una  dintre florile care necesita o deosebita atentie, au un ciclu de inflorire anual , infloresc primavara si toamna si fac un deliciu de inviorare a privirii.

Pentru mine, Regina Noptii era una dintre florile care isi petrecea timpul , inmiresmand curtea si gradina pe timpul noptii , aducand plusul de prospetime in curtea bunicilor.

nicotiana-tinkerbell3-_3927

Vazusem odata niste flori ce semanau izbitor cu floarea soarelui , doar ca erau mai mici. Nu intelegeam deloc si nu-mi puteam da seama daca sunt reale sau sunt doar decorative. Am indraznit si l-am intrebat pe gospodarul din curte despre ce este vorba si mi-a spus ca intr-adevar, este o specie de floarea soarelui decorativa.  Insa eu vroiam totusi seminte de floarea soarelui autentica . Cred ca ar da mai bine ..

Covera.Ro este un site dedicate atat gradinaritului cat si comercializarii de plante, seminte de flori sau legume , ingrasaminte , accesorii de gradinarit, informatii despre toate cele necesare ingrijirii si folosirii uneltelor.

Si daca tot incepem un nou ciclu anual, aici ne putem aproviziona cu informatii despre gradina, plantarea unui arbust ornamental, sau orice nelamuriri cu privire la indeletnicirea gradinaritului tratamentului pentru o viata colorata si parfumata…

Related Post

2 Comments on “Gradina Covera

  • Sunt captat de frumusetea unei gradini plina cu tot felul de plante nu neaparat doar flori, ma intreb oare cat de mare ar fi aceea gradina care sa aibe un singur copac din fiecare specie sau o planta mica din orice specie, ala da peisaj:) ce merita vazut.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.