Cum sa personalizezi mesajul companiei in functie de publicul tinta

Brandurile sunt lucruri complexe. Acestea exista intr-o stare de flux in special in mediul schimbator al clientilor din zilele noastre. In mod traditional, serviciile si produsele au fost create, denumite si vandute clientilor. Cu cat erau mai bune cu atat se vindeau mai bine. Cu cat mai mult efort era depus de producator in mentinerea, dezvoltarea si promovarea produsului, cu ajutorul diverselor articole promotionale personalizate  cu atat mai repede acesta isi dezvolta propria „gravitatie” prin care devenea produsul ales in favoarea tuturor celorlalte.
In timp ce piata se dezvolta, marcile trebuie sa lupte pentru aer in mediul supra-saturat, extrem de competitiv, plagiaristic in care traiesc acum.
Cea mai mare provocare pentru persoanele din mediul de afaceri, astazi este cum sa diferentieze produsele lor atat pe termen scurt cat si in viitor si cum sa isi angajeze clientii. Clientii angajati sunt cheia pentru pastrarea brandului tau in capul listei companiilor din domeniu. Va vom oferi asadar trei pasi pentru a ajuta mesajul vostru sa rezoneze cu audienta afacerii.
1. Asculta
Suna evident insa este uimitor cat de multi oameni de afaceri nu isi asculta clientii. Zilele in care iti vindeai produsele si serviciile prin atragerea atentiei asupra lor s-au terminat. Acum trebuie sa asculti clientii si sa descoperi ce doresc si de ce au nevoie cu adevarat. Uneori acestia nu vor sti, alteori trebuie sa sculti si apoi sa deduci care sunt nevoile si dorintele lor si cum sa le indeplinesti.
2. Cunoaste-ti piata
A afla ce isi doresc clientii este primul pas, dar trebuie sa stii de asemenea cine mai vorbeste cu ei. In timp ce tu iti perfectionezi produsul, competitorii tai pot crea cea mai noua evolutie a acestuia, asadar trebuie sa fii cu un pas inainte si sa te gandesti la nevoile clientilor din prezent si din viitor.
3. Personalizeaza-ti mesajul

agenda personalizata
Aici intelegerea pietei intra in joc. Marcile de succes moderne trebuie sa lupte in fiecare clipa. Clientii sunt peste tot si se asteapta ca si tu sa fii la fel. Unii doresc sa intre in contact cu brandul tau de pe telefonul mobil si tableta, iar altii prin materiale printate si produsele promotionale, precum un magnet personalizat . Trebuie sa intelegi care audienta prefera ce vehicul si sa iti personalizezi mesajul si modul de livrare.
Acest lucru nu inseamna bugete uriase de marketing sau o campanie masiva, inseamna conectarea tuturor mesajelor de branding, crearea unei legaturi prin activitate si integrarea reala a tot ceea ce faci.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.