Motoarele – nu doar o pasiune, ci un stil de viata

Trebuie sa recunoastem ca motocicletele sunt niste echipamente superbe, pe care cel putin o data in viata orice persoana si-a dorit sa mearga. Desi este un sport destul de periculos, deoarece cand ai un asemenea exemplar iti este imposibil sa nu iti doresti sa mergi cu o viteaza cat mai mare, iata ca pentru unele persoane, motoarele au trecut de la a fi o pasiune la a fi un stil de viata. Se spune ca odata ce ai urcat pe un motor e greu sa mai uiti adrenalina simtita, lucru confirmat de cei care dupa zeci de ani sunt inca pasionati de motoare.

Adevarul este ca este foarte impresionant sa vezi o parada de motociclisti, o multime de persoane imbracate in geci moto cu tot felul de modele desenate pe ele. Este ceva ce te fura pur si simplu si te face sa iti doresti sa fii si tu unul dintre ei. Anual, zeci de motociclști din toata tara se intalnesc in diverse locuri pentru a socializa și a arata ca dragostea fata de motociclete e mai mult decat o pasiune, e un stil de viata.

Motociclistii, etern indragostitii de cai putere, de adrenalina, de miros de cauciuc ars si zgomot de motoare sunt, de cele mai multe ori, catalogati ca donatori de organe, datorita faptului ca sunt mai expusi pe motocicleta in trafic. Cu toate acestea ei sunt, de fapt, participanti la trafic alaturi de toti ceilalti, cu drepturi si obligatii egale.

Motociclismul reprezinta un stil de viata putin diferit fata de cel al unui sofer de autoturism, care pare inchis intr-o carcasa de metal. Motociclismul iti da senzatia de o mai mare libertate si ai parte și de putina adrenalina din cand in cand. Mersul pe motor  nu trebuie sa fie neaparat unul periculos, daca nu se merge la o viteza prea mare. Acest mod de viata are desigur avantajele si dezavantajele sale.  Avantajul de a fi motociclist in trafic nu trebuie privit doar prin prisma faptului ca te poti strecura usor prin aglomeratia dintr-un oras, ci iti ofera si placerea si frumusetea de a calatori impreuna cu prietenii pe rute necunoscute sau spre numeroase si diferite destinatii turistice extraordinare. Orice drum este o aventura, mai ales daca este vorba de o deplasare de mai multe zile, care te face sa descoperi ca un concediu nu inseamna neaparat un drum cu o masina cu portbagajul burdusit de bagaje inutile. Un rucsac in spate cu lucruri esentiale, manusi moto piele, cortul legat de sa si esti gata de drum. Libertate e primul cuvant care poate descrie viata unui motociclist, in conceptia lui.

A fi motociclist vine de asemenea la pachet si cu cateva dezavantaje, cum ar fi perioada limitata in care poti sa conduci motocicleta, sau poate o clipa de neatentie din partea ta sau a celorlati participanti la trafic care te poate costa mult. Un alt neajuns pentru un motociclist, pentru unul care respecta regulile de circulatie si pe ceilalti participanti la trafic, este superficialitatea si ignoranta, de multe ori periculoase, cu care este el tratat in trafic de unii soferii de autoturisme. Dar aceasta este o problema mai delicata pentru ca si in randul motociclistilor exista persoane mai putin cumpatate.

De asemenea, a fi motociclist iti da ocazia sa descoperi adevaratul sens al colegialitatii, pentru ca la orice necaz un motocilcist se va opri sa te ajute. Sa nu uitam nici de faimoasele petreceri de bikeri, cu motoare incinse si mult miros de cauciuc ars, pe un fundal de muzica rock, adrenalina, distractie, nebunie, libertate sunt doar cateva cuvinte prin poat fi descrisa aceasta pasiune.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.