Lasa-ti masina sa respire! Schimba filtrul auto pentru Opel Astra

Masina ta, indiferent de numarul de kilometri pe care ii face zilnic si de zonele in care circula, trebuie sa poata respira. Asa e, motorul masinii tale are un fel de plamani, prin care curata aerul care va intra in galeria de admisie. Astfel, motorul masinii tale Opel Astra va avea parte doar de aer filtrat, lipsit de impuritati, datorita filtrului de aer pe care trebuie sa il reinnoiesti din cand in cand, pentru a nu-ti obliga masina sa respire printr-un filtru incarcat de praf. Dar un filtru de aer nu e singurul tip de filtru pe care Opelul tau il detine. Care sunt, insa, celelalte tipuri?

Ce tipuri de filtre auto sunt pentru Opel Astra?

In primul rand, in materie de filtre auto pentru Opel Astra exista filtrul de aer, care are rolul de a nu lasa impuritatile si praful sa patrunda in motor, oprindu-se in acesta. De altfel, exista si numeroase alte filtre pentru Opelul tau, care pot fi gasite exact pentru modelul motorului autovehiculului tau pe Revizie Opel.

De exemplu, vei avea nevoie de un filtru de ulei pe care sa il vei folosi pentru filtrarea uleiului esential pentru fiecare mecanism din interiorul masinii tale. Desigur, uleiul de astazi, in special cel de calitate, are foarte putine impuritati, insa chiar si aceste conditii, nu vei dori sa risti ca fluidul cel mai important pentru fiabilitatea autovehicului tau sa detina impuritati si sa ii afecteze mecanismele.

Exista, desigur, si filtrul de polen, care iti va asigura o climatizare propice, intrucat nu va permite sa intre in sistemul de climatizare diferitele lucruri care se afla in calea masinii tale. Printre acestea intra de la praful din drum, pana la polen sau insecte, sau chiar pietre mici, care ar putea conduce la un sistem de climatizare defectuos.

filtre de aer

Ai Opel Astra? Ofera-i un schimb periodic de piese pe Revizie Opel

Te gandesti probabil ca o piesa trebuie schimbata doar in momentul in care ramai cu masina in drum, iar respectiva piesa este motivul pentru care ai avut pana. Ei bine, acest principiu nu se aplica mai niciodata, deoarece trebuie sa previi orice problema de natura tehnica inca din momentul in care simti ca ceva e in neregula.

Bineinteles, nu vei incerca sa iti schimbi motorul masinii, decat in conditii speciale, dar anumite piese, precum filtrul de aer pentru masina ta Opel Astra, trebuie schimbat destul de des, deoarece va culege atat de mult praf si atat de multe impuritati, incat e ca si cum ai incerca tu sa respiri cu ceva pe fata – nu te sufoci, dar nici nu reusesti sa extragi aer in conditii normale.

Filtrele auto pentru masina ta Opel Astra sunt numeroase, insa au in comun o functie majora: aceea de a tine departe de mecanismele importante ale autovehiculului tau diversele impurtitati pe care masina le capata in timpul mersului. Pe RevizieOpel.ro poti sa iti schimbi aceste filtre la intervale regulate, pentru a nu risca o contaminare cu praf si impurtitati a masinii tale.

Related Post

One Comment on “Lasa-ti masina sa respire! Schimba filtrul auto pentru Opel Astra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.