Un aparat de aer conditionat bun, indispensabil in zilele noastre

Mare lucru mai este si acest aer conditionat, deoarece in acest fel poti ca sa ai controlul temperaturii in locuinta, biroul, atelierul tau de lucru si chiar in masina.

Cat de mult putem sa racim aerul in camera unde stam?
In prezent exista o multime de modele de echipamente care pot ca sa te ajute la racirea aerului dupa dorinta, fabricate de branduri cu notorietate deosebita pe plan mondial sau de companii care abia acum intra pe aceasta piata, a produselor de climatizare, nisa aflata intr-o expansiune fulminanta, mai ales de cand cu fenomenul de incalzire globala.
Specialistii ne recomanda totusi, ca diferenta de temperatura care trebuie sa existe intre cea interioara si cea exterioara sa nu depaseasca 7 grade Celsius, pentru a se evita socurile termice la care nu toate organismele umane rezista cu brio cand se face trecerea dinauntru/afara si invers, precum si pentru a reduce consumul de energie al aparatului de aer conditionat pe care il utilizam.
Toate bune si frumoase, doar ca in cazul in care in exterior sunt vreo 40 – 45 de grade Celsius (la umbra!), va dati seama ca nu putem ca sa ne simtim confortabil, mai ales la job, daca inauntru temperatura este peste 30 de grade.
O solutie ar fi ca sa ascultam de sfatul specialistilor macar partial, de aceea, mai spre sfarsitul programului de lucru, sa crestem treptat temperatura aerului din incaperea unde ne aflam, pentru a putea sa fim pregatiti totusi sa dam piept cu arsita de afara.
Cu certitudine, multi au tendinta de a programa initial foarte jos aparatul de aer conditionat, chiar pe la 19 grade Celsius, recunoasteti cinstit! In acest caz, chiar e nevoie sa fim precauti si sa nu iesim brusc in exteriorul cladirii, unde aerul incins o sa para ca ne arde plamanii.

De ce trebuie sa tinem seama la alegerea aparatului de climatizare?

Este bine de stiut faptul ca exista echipamente de climatizare pentru incinte de dimensiuni reduse sau mai mari, ce au tehnologii diferite la baza, de aceea ele pot prezenta un nivel de performante in functionare si un consum energetic variabile de la un model la altul.
In primul rand, un client trebuie ca sa ia in considerare la achizitia unui aparat de aer conditionat conditiile atmosferice din zona in care locuieste si/sau lucreaza, de volumul de aer ce trebuie controlat, de obiceiurile si stilul de viata si de munca al persoanelor ce vor sta in incaperea unde va fi instalat.
Daca este vorba de o camera de dimensiuni reduse, aflata intr-o zona unde temperaturile exterioare nu sunt foarte ridicate (desi, in prezent, nici daca esti la Busteni nu esti scutit vara de canicula!), un aparat de aer conditionat de dimensiuni reduse si un randament rezonabil, ba chiar si un banal ventilator reprezinta solutia convenabila pentru o climatizare temporara, care sa iti aduca confortul dorit.
In schimb, daca locuiesti intr-un oras mare, poluat, unde temperaturile urca vara intr-un ritm ametitor, un echipament de aer conditionat Gree, indeplineste toate cerintele unui beneficiar ce isi doreste un produs performant, la un pret accesibil.

In aceste conditii, cred ca in acest al doilea caz, este o buna idee ca sa iti achizitionezi un echipament de climatizare produs de compania amintita, cu atat mai mult cu cat s-ar putea ca in aceasta perioada sa il prinzi la promotie. Daca il cumperi dintr-un magazin online, pretul va fi cu atat mai bun!

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.