Locuri si Legende

IMGA0582
Curtea de Arges

Probabil multi dintre noi isi doresc sa vada frumoasele locuri ale caror  statut a fost calauzit de numeroase legende si mituri. Chiar daca acestea sunt sau nu adevarate , atunci , fata in fata , omul si locul, legenda renaste si devine tot mai puternica.

Asa se intampla cu cea mai valoroasa constructie  de arta si arhitectura bisericeasca , si anume Curtea de Arges.

,,Adusu-mi-am aminte domnia mea, cum ca multi imparati intru imparatiile acestea s-au salasluit, ci putini pe cea cereasca imparatie o au mostenit. De aceia dar iata si eu m-am sirguit nu numai a cirmui aceasta imparatie, ci si a iubi pre Domnul din tot sufletul, fapte bune facand….,,

Asa s-a gandit Neagoe Basarab cand s-a gandit sa ridice lacasul ce avea sa ramana peste ani unul dintre cele mai mari valori ecumenice si turistice a Romaniei.

In imediata apropiere a manastirii susura neincetat izvorul  care povesteste parca legenda lui Manole si a sotiei sale Ana, zidita in zidurile locasului pentru ca acesta sa ramana intreg. Fantana lui Manole este sufletul sau preschimbat in susur de izvor atunci cand acesta a cazut in incercarea de a zbura de pe manastire.

Asadar, fosta cetate a Poienarilor, astazi Curtea de Arges, poarta mai departe lucrurile si dovezile ca Romania inca mai are istorie si legenda , ceea ce inseamna ca este o tara care prezinta puternic potential, atat istoric, religios si turistic.  Nu ezit sa trec pe aici, aproape de fiecare data cand plec intr-un concediu, sa poposesc cumva la Curtea de Arges si sa admir locul de jos inainte de maretul urcus pe Transfagarasan…

Recomand

Hotel Posada Vidraru, Curtea de Arges

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.