Vreau sa mai fiu copil

Fantana Cono

Nu demult, prin anumite imprejurari si aplicand la cateva campanii de pe blogalinitiative , am avut ocazia sa vad si sa-mi doresc  o fantana arteziana de interior Cono de pe siteul celor de la PiatraOnline.  Un produs mic dar cu o destinatie sufleteasca imensa.

Si unde in alta parte mi-as dori s-o montez ,daca nu , in camera unde stau si meditez, dorm, cuget si  imi petrec cea mai mare parte a timpului, unde scriu si unde ma simt ,, ca acasa,,.  Acolo unde pot sa o admir , sa o privesc in toata splendoarea-i magica, clipocind si sopotind asemeni adevaratelor izvoare ale vietii si copilariei. Bineinteles ca mai vazusem si alte fantani, mult mai aratoase si mai elegante asemeni celor de pe KarmaShop , dar asta mi-o doream eu, era ( as vrea sa fie) a mea si unica.

In susurul  fantanii aud un tremur lin pe usa din sufragerie si mirosul de cozonac si prajiturele pentru Craciun. Ies pentru o clipa si o vad pe mama deasupra cuptorului de aragaz, cu tava de prajituri, gata aburinde sa fie incercate. Ma vede si zambeste usor : ,, Vrei ?,,  Ce sa spun , ca nu ?

,, Sigur ca vreau,,…! Dar vine Mosul la mine daca mananc din prajiturele inaintea lui,,?

,, Stai linistit , tu ai voie. Si daca nu vine , am sa-l chem eu!  imi spune si ma saruta cald pe frunte,,

Imi plac la nebunie prajiturelele si mai vreau. Ma opreste soneria de la intrare. Sunt prietenii mei care  vin sa ma ia la colindat.

,, Sa vii pana la ora 12 ( 24.00), sa te gaseasca Mos Craciun in pat…!,, Imi mai spune mama pana sa ies. Tata iese si el din sufragerie cu o ghirlanda in mana si imi spune la randul sau sa nu intarzii prea mult. Era prea ocupat cu impodobitul  Bradului de Craciun. Iesim razand. Fulgii de nea ne alinta obrajii gingasi de copii si ne fac sa alergam intr-un picior pana la blocul vecin. Colindam  fericiti  si entuziasti vecinii din tot cartierul si ne intoarcem acasa , obositi, ca dupa o intreaga zi de munca.  La usa , parintii imi spun sa-i colind si , poate asa Mosul va fi mai darnic.  Ma pregatesc de culcare, cu inima cat un purice si  cu gandul la venirea  Mosului. Daca nu pot sa adorm pana vine ? Intru in camera si in linistea serii de Craciun aud un sopotit lin si susur de izvor… Adorm…

E dimineata de Craciun si sotia mea imi spune ca am ras si am cantat colinde toata noaptea  prin somn.  Chiar accentueaza sincer pe faptul ca ma pricep. Serios ?Apare si  fiica-mea, sarind in sus de bucurie si  imi arata cu entuziasm ce cadouri a primit de la Mos Craciun… Sa fie efectul Cono…?

Related Post

2 Comments on “Vreau sa mai fiu copil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.