Relaxare in verde

Stres la scoalaSunt uimit si uluit pe deasupra. Acum inteleg de ce majoritatea elevilor nu prea se omoara cu scoala sau nu pot invata in cele mai optime conditii. Normal, pai daca dom’ profesor le arata lucrarile si nota ( de cele mai multe ori mai mica de 7) corectata si scrisa cu rosu. Si asta vine din partea oficialilor din marele invatamant romanesc, unde spun ei ca un studiu facut pe un numar de elevi a decis ca rosu este stresant pe extemporalele acestora. Bai… ma lesi ?

Ei da, rosu, cea mai stresanta culoare pentru elevi. Cum de nu si-a dat nimeni seama pana acum. Ne-au trebuit vreo 50 de ani pana sa descoperim ce anume ne streseaza la scoala. Corectarea cu rosu. Ca de altfel, ia sa vedeti cum se schimba treaba dupa ce va fi folosita culoarea verde la corectat. Mai mare dragul sa-i vezi pe toti elevii cum umplu bibliotecile in cautare de nou, laboratoarele de stiinte , muzeele si alte destinatii numai bune de implinit si invatat.

Parerea mea este ca psihologia s-a inventat acum . Ceilalti doctori psihologi au fost doar porecliti , odata ce nu si-au dat seama ca rosul pentru elevi produce stres si angoase iar verdele ,optimism si relaxare.  Asa ca dragi parinti, incercati pe cat posibil sa ascundeti pixul cu rosu din penarele celor mici

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.