Logica si jocurile, esentiale in dezvoltare

Uneori, aud multi parinti care pur si simplu isi condamna copilul pentru cateva nereusite, pentru mici incompetente sau naravuri. De tipul : –Oare cu cine semeni mah, asa de incuiat…Stiti voi, cum ar fi acele bancuri : –Mai Bula, ia du-te acasa si vezi daca ma gasesti acolo!!! Sau : –Du-te ma si adu-mi o galeata de curent electric!!! Raspunsul ar trebui sa fie pe masura : –De care , alternativ sau continuu ??? ( facand referire la curent).

Si atunci, intrebarea care se pune, draga parinte: tu ce l-ai invatat si cat de mult te-ai ocupat sa nu ajunga aici ?

Bineinteles, toate acestea sunt absorbite din realitate, din intamplari care si-au lasat interlocutorii masca, numai bune de aplicat in viata de zi cu zi. Ca doar Dorel nu degeaba si-a facut plinul de prostie pe la noi. Cu siguranta, logica l-a pus la pamant inca de mic.

Astfel, una dintre figurile importante in a putea trai si deprinde calitatile intuitive ale prezentului, este logica. Ca si materie, poate surprinde pe oricine insa este fara nici o indoiala un factor determinant in gandire. Multi au ignorat si ignora diferitele probleme sau chiar jocuri logice. Exact, jocurile logice, cele de pe calculator.

Ideea de a nu umple timpul cu PC-ul, este destul de ok. Insa atata timp cat copilului ii plac jocurile, este destul de indicat sa fie indrumat spre astfel de jocuri. Pe langa cele cu masinute, cu fotbal sau personaje, acestia ar trebui indrumati si spre alte jocuri logice cu numere, jocuri care ii vor ajuta destul de mult la gradi sau la scoala.

jocuri logice pentru copiiNu spun ca va ajunge sa-l ia la pas pe Einstein, dar lucrurile i se vor parea mult mai simple si mai motivante. Insa jocurile si exercitiile de logica sunt doar parte integranta din pozitia ocupata de acestia pe timpul evadarilor in lumea virtuala. La fel de bine se preteaza si alt tip de joc educativ si constructiv, vezi jocuri lego hero factory.

Este destul de importanta sa-ti vezi micutul ca isi potriveste piesele in fel si chip, doar, doar o reusi sa-si construiasca zidul fortaretei sau constructia dorita.

Cat despre noi, cei mari, nu ne ramane altceva decat sa urmarim si sa ne distram impreuna cu cei mici in lumea minunata ale jocurilor online…

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.