Aveti grija de ai nostri

 Era un exemplu . A fost un geniu. Ne va reprezenta mereu. Si imagini, cuvinte si expresii, vor urma mereu…. 

Cam asa suna cuvintele noastre , ale celor care i-am urmarit, i-am aplaudat si i-am plans…  Pentru noi, ei au fost actorii, rolurile si romanii pe care i-am venerat  atata timp.

Astazi , la Antena 3, il urmaream , din intamplare pe domnul Dan Puric. Un om simplu, idealist, visator , dar cu o putere antreprenoriala de invidiat.

Se dezbatea o problema, in speta cea a noastra , a romanilor de pretutindeni, si cat de mult ne pretuim.  Ieseau rezultate destul de neutre , negative si sterse din punct de vedere al caracteristicii umano-roman.

Exemplul lui Dan Puric : Decesul regelui Cioaba ( mare tam -tam, iures, imagini, video, ) de parca ne-a murit noua vreun presedinte ( si chiar asa dac-ar fi fost) . Bai baieti, nevoie mare . Da hai sa-i lasam pe Rromi sa-si faca treaba, ca-i a lor , nu ?

Cata valva s-a facut pentru moartea lui Petre Tutea ? Deloc… De ce ? Cu ce era mai presus Cioaba ca Tutea ? Cu nimic . Poate ca P Tutea era mult mai imputernicit sa fi avut o splendoare de amintire.

Eseuri, scrieri filosofice, dialoguri si alte stiluri literare , despre care putem invata noi si copiii nostri.  Despre regele Cioaba, nu ne va intreba nimeni la scoala.

Vroiam sa ajung la un anumit punct, si anume acel de inhibare a teoriei curiozitatii nebunesti. Actorul american Paul Walker, cunoscut in rolurile din Fast and Furious, si-a gasit sfarsitul tot in timp ce se afla intr-o masina de calibru…. Furious. Bun, si cat de mult ar putea marca aceasta nenorocire viata noastra, a romanilor? Am inteles, l-am urmarit, ne-a placut, suntem alaturi sufleteste, poate doar la ata ne rezumam.  Dar niste televiziuni si siteuri, pagini ale unor televiziuni , gen Realitatea, Pro Tv, etc… nu mai contenesc a difuza imagini, care mai de care mai false si mai copiate, ba cu accidentul, ba cu chipul actorului dupa accident, ba mai au putin si spun ca iese un inger din masina incendiata…

Gata, Dumneze sa-l ierte ! Dar  eu nu am vazut vreun site  american sa-l planga pe Gheorghe Dinica, pe Grigore Vasiliu Birlic sau pe Toma Caragiu…

gheorghe-dinica-763201l

Cel putin, astazi, 1 Decembrie si Ziua Nationala a Romaniei, haideti sa avem grija de Romanii Nostri….Vreti ???

Esti in cautarea unui credit ifn? Acceseaza acum imprumuturile rapide nebancare de la Provident si poti castiga pana la 1500 lei pe saptamana

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.