1 Decembrie in Romania dodoloata

Una din zilele in care aflu de la an la an, tot felul de noutati, principii si idei care au marcat factorii responsabili de sarbatoarea Zilei Nationale a Romaniei. Fara sa vrei, lasi deoparte nemultumirea, isteria si ura, iti canalizezi atentia asupra unui TV, asculti un hit sau o melodie populara pur romaneasca , o stire despre cate un conational care a adus mandrie si faima tarii , te infrupti din ceaunul cu fasole cu ciolan , aburind,si incepi sa-ti dai seama ca astazi este intr-adevar Ziua Ta, a Romanului, Ziua Nationala a Romaniei….

Istoria, va ramane istorie si de-acum inainte, rezolutia adoptata in 1918 la Alba Iulia va marca Unirea de-a pururi…

Dar tot istorie si factori marcanti vor ramane si ideile care survin , ascultand povestile romanilor, intamplarile si minunatele povesti de viata ale celor care vor sarbatori si sarbatoresc alaturi de romani.

Mi-am adus aminte de Iasmina Raceanu, fata care acum un an i-a lasat fara cuvinte pe cei de la Google ,facand ca logoul sau , participant al concursului Doodle 4 Google de 1 Decembrie 2012, sa fie  afisat in motorul de cautare , anul trecut , de 1 Decembrie.

logo

Nu putem uita de ai nostri Hagi, Nadia si Nastase, care la fel de bine au pus un logo stabil Romaniei . Si ca ei , pot fi si eu, poti fi si tu, putem fi toti fiindca macar astazi sa putem striga si noi, asemeni pustiului din povestirea lui Lucian Blaga , care a luat parte la infaptuirea Marii Uniri :

Traiasca Romania dodoloata….!!!
 Ziua Nationala a Romaniei , la Vaslui 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.