Decesul si repatrierea trupului unei persoane decedate

Moartea este cel mai nefericit moment din timpul vietii, insa face parte din aceasta. Cand ne confruntam cu un deces ne gasim in situatia de a avea foarte lucruri de indeplinit intr-un timp foarte scurt. Daca decesul are loc in tara problemele sunt ceva mai simple, insa daca decesul unei persoane are loc in strainatate lucrurile devin mult mai complicate din cauza numeroaselor probleme legale, a lipsei de informatio, probleme organizatorice, administrative cu care membri familiei nu s-au confruntat pana la acel moment.

Este normal ca orice familie sa doreasca sa readuca acasa trupul neinsufletit al persoanei dragi pentru a-i oferi o inmormantare corespunzatoare. Procedura este insa destul de complicata si cu greu familia se poate descurca fara ajutor, nu intr-un timp optim si cu cheltuieli rezonabile. In unele tari chiar, legislatia nu permite intocmirea sau ridicarea documentelor necesare repatrierii de catre familie, ci numai unei firme autorizate. Iar pentru o persoana care nu s-a mai confruntat cu astfel de situatii ii este aproape imposibil sa rezolve singura intr-o tara straina problema unei repatrieri. Luam de exemplu, un caz de repatriere decedati Austria. In cazul unui deces, exista o anumita procedura, exista anumite persoane cu care trebuie luata legatura in vederea eliberarii anumitor documente necesare. Daca nu stii exact unde trebuie sa ajungi si nici limba tarii respective nu este printre cele cunoscute de tine, atunci este ptin probabil ca rezultatul sa fie unul favorabil. Ca sa nu mai vorbim de costuri care in unele cazuri pot fi putin umflate, in momentul in care se va observa ca persoana ce se intereseaza este in necunostiinta de cauza.

De aceea, in astfel de cazuri se recomanda contractarea unei firme funerare care se ocupa cu transport decedati international, o firma specializata care stie exact care este procedura in astfel de cazuri. In cazurile de deces al persoanelor aflate peste hotare aspecte precum tansportul corpului la o camera mortuara a unei firme private, transportul de la locul accidentului, gazduirea in spatiul frigorific, imbalsamarea si cosmetizarea cadavrului, toate acestea trebuie luate in calcul. Si asta fara a pune la socoteala doate documentele ce se cer pentru ca trupul sa poata fi repatriate.

Desi exista atat varianta rutiera cat si cea aeriana de repatriere a unui trup neinsufletit, firmele funerare recomanda mereu prima varianta. Este mai ieftina si mai rapida. Compania care va efectua repatrierea funerara trebuie sa fie autorizata si sa efectueze transportul  cu masini omologate si autorizate conform normelor legale,  altfel trupul neinsufletit nu va fi eliberat de catre morga localitatii unde se afla decedatul. Trupul trebuie transportat intr-un sicriu de zinc (special pentru transportul international), in interiorul caruia se gaseste un sicriu de lemn. In cazul celei de-a doua, pe cale aeriana timpul de deplasare este mult mai mare, iar costurile sunt considerabil mai ridicate. Exista numeroase proceduri pe care compania aeriana cu care se va face transportul le impune atat inainte de decolare cat si la aterizare, proceduri care dureaza foarte mult ca si timp, fara a mai pune la socoteala si procedurile de receptionare ale sicriului, apoi de transport pana la locul de inhumare.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.