Necesitatea unei motocoase in gospodarie

In ultimul timp, tehnologiile de orice tip avanseaza din ce in ce mai mult. Chiar daca gandul ar zbura doar la gadgeturi sau device-uri inteligente, nu este musai sa ne oprim doar la acestea. Orice ustensila, fie un generator, o centrala sau chiar o motocoasa, poate insemna acel moment de inspiratie si utilitate in gospodarie.

Ceea ce ma duce cu gandul la motocoasa, a fost tocmai zgomotul cu care am fost trezit din somn acum cateva zile, acel zumzait prin care se distingeau si acele pocnituri ale firelor de iarba, taiate de catre angajatii specializati ai primariei. Tin sa mentionez ca prin fata blocului unde locuiesc, trece un rau si pe malul acestuia este clar o abundenta de vegetatie, care trebuie tunsa/rasa regulat. Si cum altfel, daca nu prin aportul unor oameni specializati.

Totusi, parca nu era acel zgomot infernal al motocoaselor pe care le stiam candva, cu ani in urma. Era ceva mai fiabil, mai usor. Curiozitatea m-a impins afara si numai bine i-am prins pe cei din echipa de muncitori intr-o pauza. Numai bine sa-mi ostoiesc curiozitatea. Am aflat ca acele unelte au disparut demult din ”garderoba” utilitatra a Primariei si dotarile au primit un upgrade mai modern.

Ma uit la o motocoasa si observ brandul care confirma cumva optiunile moderne si eficiente ale tehnologiei in speta. Printre acestea tin sa precizez nume ca Makita, Bosch, Ruris sau Stihl. E clar ca avem de-a face cu ultima generatie. Cea pe care o tineam in mana era de la Makita, bineinteles si clar, era una dintre cele mai usoare motocoase. Cel putin asa mi se parea mie, in conditiile in care am mai avut ocazia sa lucrez cu alte motocoase.

Am intrebat cate ceva despre caracteristici si unul dintre muncitori parea ca stie chiar destul de bine cu ce lucreaza. Astfel, aflu ca este o motocoasa compacta si eficienta din gama utilajelor de intretinere si gradinarit.

[junkie-alert style=”grey”]

Avantaje:

  • Motor compact în 2 timpi;
  • Tehnologia Catalytic Convertor asigură o eficiență sporită a consumului de combustibi dar și noxe reduse;
  • Mâner ergonomic proiectat special pentru o utilizare confortabilă;
  • Mâner multifuncțional; toate comenzile de operare ușor de accesat;
  • Tijă metalică dreaptă din aliaj ușor;
  • Avand un design ergonomic si o greutate de numai 5 kg, aparatul este usor de manevrat;
  • Este echipat cu un rezervor de combustibil de 0.6 litri

[/junkie-alert]

In costul livrarii inteleg ca mai sunt incluse un cutit cu patru dinti si Cap cu fir…Bineinteles, pe langa toate acestea, o astfel de motocoasa necesita atentie si ingrijire, curatare si folosirea unor lubrifianti adecvati. Spre exemplu, schimbul de ulei special pentru motoare in 2 timpi sau dupa caz, curatarea sau folosirea unui combustibil de calitate. Astfel, orice utilizator isi va putea mentine ustensila in cele mai bune conditii, prelungind astfel eficienta si durata de functionare a acesteia.

Una peste alta, ma gandesc la modul cel mai serios ca  o motocoasa ar fi una dintre utilitatile unei gospodarii si un ajutor de nadejde in mentinerea unui teren cat mai curat si aerisit. Pana la urma, curatenia face obiectul unui caracter, nu ???

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.